Banca Franţei se aşteaptă la o creştere a economiei de 0,2% în trimestrul trei din 2014

Economia franceză va continua să se extindă într-un ritm lent în trimestrul trei din 2014, a anunţat vineri Banca Centrală a Franţei, transmite Dow Jones Newswires.
Economica.net - vin, 08 aug. 2014, 11:24
Banca Franţei se aşteaptă la o creştere a economiei de 0,2% în trimestrul trei din 2014

În perioada iulie-septembrie 2014, PIB-ul Franţei, a doua economie a zonei euro, va creşte cu 0,2%, comparativ cu precedentele trei luni, după o expansiune similară în trimestrul doi din 2014, a estimat Banca Franţei.

Evoluţia economiei franceze în acest an a fost dezamăgitoare. În iunie, Institutul Naţional de Statistică din Franţa (Insee) estima un avans al PIB-ului de 0,7% în 2014, sub nivelul de 1% pe care se bazează Guvernul pentru a-şi îndeplini obiectivul de reducere al deficitului. Dar cu un avans zero în primele trei luni şi o creştere de doar 0,2% în trimestrele doi şi trei, va fi dificil de îndeplinit chiar şi prognoza Insee, consideră analiştii.

Datele anunţate vineri de Banca Centrală a Franţei se bazează un studiu lunar care arată scăderea încrederii în sectorul industriei, de la 97 de puncte în iunie la 96 de puncte în iulie. Încrederea în sectorul serviciilor s-a menţinut luna trecută la 93 de puncte.

Producţia industrială în Franţa a crescut peste aşteptări în iunie, deşi nu atât de mult încât să prevină o contractare a producţiei în trimestrul doi din 2014, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică din Franţa.

În iunie, producţia industrială a urcat cu 1,3%, comparativ cu mai, când s-a înregistrat un declin de 1,6%. Analiştii se aşteptau la un avans de 0,8%.

În trimestrul doi din 2014 producţia industrială a scăzut cu 0,5%, comparativ cu precedentele trei luni, a anunţat Insee. Analiştii se aşteptau la un declin de 0,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...