Banca Italo Romena a înregistrat, în 2013, pierderi de 11,7 milioane de euro

Banca Italo Romena a înregistrat, în 2013, un rezultat economic net negativ în valoare de 11,7 milioane de euro, din cauza volumului semnificativ al provizioanelor de risc de credit, cu toate că a consemnat o creştere de 4,5% a activelor până la valoarea de 1,19 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al băncii transmis, marţi, AGERPRES.
Economica.net - mar, 29 apr. 2014, 14:04
Banca Italo Romena a înregistrat, în 2013, pierderi de 11,7 milioane de euro

‘Menţinerea unei conjuncturi economice care a dus la înrăutăţirea situaţiei veniturilor înregistrate de către companii şi populaţie a determinat banca să realizeze provizioane de circa 25 de milioane de euro. Deşi cu impact negativ asupra contului de profit şi pierdere a exerciţiului, această măsură a fost necesară pentru a adapta fondul de rezervă pentru deprecierea creditelor conform principiilor de gestiune prudenţială a băncii-mamă Veneto Banca, supusă reglementărilor Băncii Italiei’, se menţionează în comunicat.

Volumul creditelor acordate clienţilor, anul trecut, s-a ridicat la 882 milioane de euro, cu o uşoară scădere la 6,9% faţă de exerciţiul precedent, respectiv de 65 de milioane de euro. Această dinamică a fost influenţată de rambursarea efectuată de către societatea Immobiliare Italo Romena aferentă finanţării acordate de către bancă, în valoare de 65 de milioane de euro, ca urmare a capitalizării acesteia cu aceeaşi sumă, se mai arată în comunicat.

Volumul creditelor neperformante la sfârşitul anului 2013 a ajuns la 127,5 milioane de euro, în creştere cu 29,6 milioane de euro faţă de exerciţiul precedent, având o pondere de 14,4% în total portofoliu, adică sub nivelul mediei pe sistem (circa 20%).

În aceeaşi perioadă, volumul fondurilor atrase de la clienţi a ajuns la 660,5 milioane de euro, în creştere cu 6,3% faţă de rezultatul înregistrat la finalul anului 2012. O pondere semnificativă au avut-o depozitele la vedere, care au înregistrat o creştere de 38,6% faţă de anul precedent. Valoarea comisioanelor nete a depăşit nivelul de 4,5 milioane de euro, înregistrând o creştere de 3,6% faţă de 2012.

‘La finalul exerciţiului, patrimoniul net, care cuprinde şi rezultatul exerciţiului, s-a ridicat la 58,2 milioane de euro, în creştere cu 8,7 milioane de euro (+17,5%) faţă de rezultatul din decembrie 2012. Această creştere derivă din majorarea capitalului realizat în aprilie, destinat consolidării patrimoniale a Băncii’, se mai arată în comunicatul citat.

 

Te-ar mai putea interesa și
Un nou proiect european va ameliora legăturile feroviare între mai multe oraşe din UE
Un nou proiect european va ameliora legăturile feroviare între mai multe oraşe din UE
Trenurile vor circula mai rapid şi mai frecvent între mai multe ţări europene ca urmare a unui proiect pilot al UE, transmite miercuri dpa....
IKEA va deschide al treilea magazin al rețelei în vara acestui an. Câți oameni și cu ce pachet salarial angajează
IKEA va deschide al treilea magazin al rețelei în vara acestui an. Câți oameni și cu ce pachet salarial angajează
Retailerul de mobilă suedez IKEA se pregătește să inaugureze, în localitatea Dumbrăvița din apropierea Timișoarei, ...
Washingtonul acuză Rusia că nu respectă ultimul tratat nuclear bilateral
Washingtonul acuză Rusia că nu respectă ultimul tratat nuclear bilateral
SUA au afirmat marţi că Rusia nu respectă tratatul New Start, ultimul acord de dezarmare nucleară dintre ele, potrivit ...
Circulaţia pe un kilometru din autostrada Sebeş – Turda se închide pentru 30 de zile; au apărut deficienţe în perioada de garanţie
Circulaţia pe un kilometru din autostrada Sebeş – Turda se închide pentru 30 de zile; au apărut deficienţe în ...
Traficul va fi închis, începând de miercuri dimineaţa, pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pentru ...