1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Banca Italo Romena intră în programul pentru finanţarea IMM-urilor. Plafonul - 6,7 milioane de euro

Banca Italo Romena a intrat în 'Programul de garantare a creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii' cu un plafon de garanţii de 6,7 milioane de euro, informează, luni, banca.

17 feb, 2014 | Agerpres

În acest sens, banca a semnat convenţia cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Programul, lansat de Ministerul Finanţelor Publice, prevede acordarea de linii de credit pentru finanţarea capitalului de lucru al beneficiarilor eligibili. Durata maximă de finanţare este de 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu 12 luni. Suma maximă finanţabilă este de 5 milioane de lei pentru fiecare firmă, cu garanţia FNGCIMM de până la 50%. Rata dobânzii este ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 3,5% pe an, care include şi nivelul total al comisioanelor percepute de bancă în toate etapele creditării. De asemenea, nu se percep comisioane de rambursare anticipată.

'Lucrăm dintotdeauna cu sectorul IMM-urilor, care în România, ca şi în Italia, are un rol fundamental în economia ţării. Prin semnarea unei noi convenţii cu FNGCIMM dorim să subliniem încă o dată sprijinul acordat de instituţia noastră societăţilor româneşti, alocând pentru perioada următoare în cadrul programului un plafon de 6,7 milioane de euro, care vine în completarea ofertei noastre de creditare', a afirmat directorul comercial al Băncii Italo Romena, Roberto Broggini.

Banca Italo Romena a fost înfiinţată în anul 1980 şi reprezintă un prim exemplu de joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar. În anul 1997 a fost deschisă Sucursala Bucureşti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia.

Din 2001, Banca Italo Romena şi-a dezvoltat treptat reţeaua teritorială şi portofoliul de clienţi. Dintr-o bancă orientată, la început, către segmentul corporate, în special către societăţile italiene, aceasta s-a deschis treptat şi către societăţile româneşti şi segmentul retail.

Banca Italo Romena operează prin Sucursala Bucureşti, a cărei reţea cuprinde 22 de agenţii, dintre care 5 se află în Bucureşti, iar restul în cele mai importante oraşe.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO