1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Banca japoneză Nomura majorează salariile a 4.000 de angajaţi, pentru a stimula economia

Banca japoneză Nomura Holdings a anunţat că va majora salariile a aproximativ 4.000 de angajaţi din Japonia pentru a încuraja consumul şi a stimula economia, ca răspuns la apelul lansat de premierul Shinzo Abe, care a cerut companiilor să contribuie la combaterea deflaţiei şi la revenirea economică.

02 dec, 2013 | ECONOMICA.net

Salariile la Nomura Securities, cea mai mare casă de brokeraj din Japonia, vor creşte în medie cu 2% începând din luna aprilie, potivit băncii japoneze.

Majorările salariale vizează în principal angajaţii mai tineri, mai predispuşi să cheltuiască decât să economisească, a precizat banca.

Astfel, aproximativ 4.000 din cei 13.000 de angajaţi ai Nomura Securities vor beneficia de majorarea salarială.

Abe face presiuni asupra mediului de afaceri pentru a determina creşterea salariilor. Preţurile au început să crească în acest an după 15 ani de deflaţie, dar veniturile angajaţilor continuă să scadă, erodând puterea de cumpărare a populaţiei.

Majorarea salarială de 2% oferită de Nomura este echivalentă cu ţinta de inflaţie a băncii centrale.

Inflaţia anuală din Japonia a fost de 0,9% în octombrie. Salariul mediu, excluzând plata pentru ore suplimentare şi bonusuri, a scăzut în septembrie cu 0,6% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, cea de-a 16-a lună consecutivă de declin.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO