1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Extern

Banca Mondială acordă Argentinei împrumuturi de 950 de milioane de dolari

Banca Mondială a anunţat joi că a aprobat două împrumuturi în valoare totală de 950 de milioane de dolari pentru Argentina, transmite AFP.

01 noi, 2018 | Agerpres

Primul împrumut, în valoare de o jumătate de miliard de dolari, va susţine eforturile autorităţilor argentiniene de a promova o creştere economică de care să beneficieze cât mai mulţi cetăţeni. O finanţare suplimentară de 450 de milioane de dolari va susţine un proiect de dezvoltare în favoarea copiilor şi tinerilor, cu obiectivul de a ajuta 250.000 de copii care nu sunt incluşi în programele de alocaţii.

Ministrul argentinian de finanţe, Nicolas Dujovne, citat într-un comunicat al Băncii Mondiale, a apreciat că "acest sprijin pentru Argentina (...) soseşte într-un moment crucial pentru ţara noastră şi este o dovadă de încredere". Vicepreşedintele Băncii pentru America Latină şi Caraibe, Jorge Familiar, a declarat că "în aceste vremuri dificile, Banca Mondială (...) este solidară cu Argentina, în special cu persoanele cele mai vulnerabile".

Cu câteva zile în urmă, Fondul Monetar Internaţional a extins până la 56,3 miliarde de dolari un credit de 50 de miliarde acordat Argentinei în iunie, reaminteşte AFP.

De la sfârşitul lui august, Argentina se confruntă cu o criză monetară care a accelerat creşterea preţurilor. Deprecierea monedei naţionale, peso, cu 50% faţă de dolar, de la începutul anului, a stimulat de asemenea inflaţia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO