Banca Mondială îşi reduce cheltuielile cu 400 milioane de dolari

Banca Mondială intenţionează să-şi reducă bugetul cu 400 milioane de dolari, ca parte a procesului de reorganizare destinat eficientizării activităţii instituţiei, a declarat directorul financiar Bertrand Badre, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 07:25
Banca Mondială îşi reduce cheltuielile cu 400 milioane de dolari

Economiile, care nu au fost încă anunţate oficial, fac parte din primul proces major de reorganizare din ultimii 17 ani. Cifra de 400 milioane de dolari va fi prezentată statelor membre săptămâna aceasta, la reuniunea anuală a Băncii Mondiale, alături de noua strategie a băncii, de axare pe lupta împotriva sărăciei.

Suma de 400 milioane de dolari va fi economisită pe durata a trei ani şi reprezintă o reducere cu 8% a cheltuielilor anuale ale băncii, care se ridică la cinci miliarde de dolari, a declarat Bertrand Badre.

Criticată îndelung pentru procedurile birocratice lente în aprobarea creditelor, Banca Mondială s-a confruntat în ultimul timp cu o concurenţă mai mare din partea fondurilor pentru dezvoltare. Multe state emergente, de exemplu, se bazează mai mult pe împrumuturile bilaterale şi pe finanţarea privată. Ca răspuns, preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a lansat o nouă strategie din 1996, pentru a servi mai bine interesele statelor membre.

Fiecare 100 de milioane de dolari reinvestite în operaţiunile băncii ar putea ajuta la mobilizarea a încă unui miliard de dolari pentru a fi cheltuiţi în vederea dezvoltării, a explicat directorul financiar al Băncii Mondiale.

‘Nimănui nu-i plac reducerile de costuri, este un sentiment omenesc. Dar realitatea este că toată lumea e conştientă că trebuie să lucrăm mai bine’, a afirmat Bertrand Badre.

Acesta a adăugat că economiile vor fi urmate de creşterea veniturilor, astfel încât banca să-şi poată majora fondurile pentru dezvoltare.

Banca Mondială ar trebui să fie mai creativă în găsirea unor noi instrumente de finanţare, pentru a ajuta statele în curs de dezvoltare, cum ar fi scheme de reasigurare sau instrumente care să ajute guvernele să facă faţă schimbărilor climatice, susţine oficialul.

Bertrand Badre, care a venit anul trecut la Banca Mondială, a fost director financiar al băncii franceze Societe Generale.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...