Banca Mondială şi BSTDB intră în acţionariatul Grupului TEAMNET. Afaceri de 71 de milioane de euro, în 2013

Grupul Teamnet a raportat o cifră de afaceri de 71 milioane euro pentru anul trecut, în creștere cu 35% față de rezultatele de peste 53 milioane euro înregistrate în 2012. 
Economica.net - joi, 26 iun. 2014, 07:23
Banca Mondială şi BSTDB intră în acţionariatul Grupului TEAMNET. Afaceri de 71 de milioane de euro, în 2013

Potrivit Teamnet, progresul se datorează pașilor importanți făcuți de Teamnet în ultimii ani către transformarea  într-un grup regional axat pe dezvoltarea de proiecte de anvergură, cu impact major asupra societății.

Teamnet vrea ca în următorii ani să lanseze produse și proiecte complexe care să susțină extinderea accelerată în regiune împreună cu sprijinul financiar din partea a doi parteneri  IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, și Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (Black Sea Trade & Development Bank).

„În ultimii ani, Teamnet a parcurs etape importante pentru evoluția fiecărei companii din grup, a industriei locale de IT&C și a întregii societăți, aspirând mereu către inovație. Astăzi putem observa rezultate excepționale și ne propunem să atingem obiective remarcabile și în următorii ani. Rezultatele financiare ne confirmă potențialul de creștere atât în România, cât și la nivel regional, de aceea planurile noastre strategice pentru următorii patru ani se vor concentra pe extinderea pe piețe internaționale importante, în care putem dezvolta proiecte de anvergură în domeniile noastre de business: inginerie, cloud, externalizarea proceselor de business și vehiculele aeriene fără pilot. Împreună cu IFC și Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, în calitate de parteneri, ne propunem să dezvoltăm potențialul de creștere din România și din întreaga regiune”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Până acum potrivit companiei, cei mai importanţi paşi realizaţi de Teamnet în 2014 au fost atragerea de noi investitori, relocarea într-un nou sediu, consolidarea extinderii regionale prin deschiderea unui nou birou în Croația și investiția în principalele domenii strategice. De asemenea, Ymens, compania de cloud din cadrul grupului Teamnet, anunță asocierea cu NEC Europe într-un parteneriat strategic care îmbină expertiza și tehnologia necesare în livrarea de soluții cloud de înaltă calitate dedicate sectorului public din România.

Obiectivele Teamnet pentru următorii patru ani se concentrează, în esență, pe dezvoltarea locală și regională.

 Peste 600 de angajați lucrează în prezent în noul sediu al companiei, în timp ce mai puțin de 10% din forța de muncă Teamnet rămâne în alte birouri locale și internaționale. Teamnet își propune să-și extindă echipa și să ajungă la 750 de angajați până la finele acestui an, ca urmare a investițiilor grupului pentru a obține statutul de angajator de top prin susținerea inteligenței și creativității, prin oferirea de programe de stagiu în vederea atragerii de talente și specialiști.

De asemenea, Teamnet investeşte în deschiderea unui nou birou internațional, adăugând Croația pe lista celor 4 țări în care activează prin filiale regionale, precum Belgia, Turcia, Republica Moldova și Serbia. Compania dezvoltă proiecte și în alte 10 țări din regiune, iar în următorii patru ani plănuiește să aibă o acoperire geografică a regiunii europene Centrale și de Est, dar și a Orientului Mijlociu și Africii de Nord. Ca parte a acestei strategii, Teamnet va deschide birouri regionale în 12 piețe noi precum Polonia, Italia și Bulgaria, o proporție de 40% din venituri urmând să fie generate de activități din afara României, până în 2018.

Din iunie, IFC și BSTDB au devenit acționari minoritari ai Teamnet, în urma unei investiții de 5 milioane euro în capital propriu și de 7,5 milioane euro în împrumuturi pe termen lung efectuate de fiecare dintre investitori.

„România este o țară cu potențial foarte mare și oportunități remarcabile pentru inovație. Tehnologia are puterea de a schimba și susține dezvoltarea unei economii, de aceea considerăm această industrie una importantă și o susținem în întreaga lume. Teamnet are o echipă puternică și o ofertă de produse bine plasată pentru creștere, iar dezvoltarea sa va permite consolidarea industriei de IT&C din regiune”, a declarat Ana Maria Mihăescu, Șef de Misiune IFC în România.

În total, Teamnet a ajuns la finanţări de 25 milioane euro, prin care va susţine etapele strategice și planurile de extindere din România și din regiune.

”BSTDB are un puternic portofoliu de investiții în România, axat pe agricultură, energie, IMM-uri, dar și sectorul de microfinanțare. Banca urmărește să-și extindă orizonturile operaționale prin adăugarea sectorului IT&C pe lista priorităților de investiții în România.  Suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Teamnet va asigura noi oportunități de afaceri mutual benefice atât în România, cât și în regiunea Mării Negre”, a declarat Mustafa Boran, vicepreședintele BSTDB.

Referitor la parteneriatul anunțat cu NEC Europe, cele două companii, NEC și Ymens, continuă să susțină în mod activ cloud-ul guvernamental.

„În cadrul NEC, noi credem în redefinirea valorilor comunității și punem vasta noastră expertiză în slujba dezvoltării de soluții pentru societate. Sectorul public românesc poate deveni mai productiv și eficient accesând tehnologii de ultimă generație prin intermediul soluțiilor și serviciilor informatice dedicate și personalizate. Alături de Ymens, facem astăzi un pas important și anunțăm acest parteneriat care vine în sprijinul instituțiilor publice, al cetățenilor și al întregii societăți. NEC pune la dispoziția sectorului public românesc soluțiile și tehnologiile sale, cu principalul scop de a susține România pe piața digitală unică europeană”, au declarat  reprezentanţii oficiali ai NEC Corporation.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...