1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Banca Naţională a Elveţiei a realizat în 2019 un profit de aproape 50 de miliarde de franci elveţieni

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a înregistrat anul trecut un profit anual de 48,9 miliarde de franci elveţieni (50,71 miliarde dolari), graţie câştigurilor realizate de pe urma obligaţiunilor şi acţiunilor străine pe care le-a cumpărat, pentru a limita tendinţa de apreciere a francului elveţian, transmite Reuters, citat de Agerpres.

02 mar, 2020 | Agerpres

Este al doilea cel mai ridicat profit din istoria de 113 ani a SNB şi va permite instituţiei să dubleze, la patru miliarde de franci elveţieni, valoarea dividendelor către guvernele şi cantoanele elveţiene.

SNB a mai informat luni că în 2019 a obţinut un câştig de 6,9 miliarde de franci elveţieni de pe urma deţinerilor de aur şi de 2,1 de miliarde de franci elveţieni de pe urma poziţiilor valutare.

Banca Naţională a Elveţiei menţine rata dobânzii pentru depozitele constituite la SNB la minus 0,75%, cel mai redus nivel pe plan mondial. În 2019, SNB a făcut un profit de 1,94 miliarde de franci elveţieni de pe urma ratelor negative ale dobânzilor.

Realizarea de profit nu face parte din mandatul Băncii Naţionale a Elveţiei, care se concentrează pe stabilitatea preţurilor şi susţinerea economiei elveţiene. Pentru a-şi atinge obiectivele, instituţia a derulat o campanie îndelungată destinată reducerii valorii francului, o monedă căutată de investitori în perioade de incertitudine geopolitică, dar a cărei apreciere afectează economia elveţiană dependentă de exporturi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO