1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Banca Naţională a Elveţiei: Intervenţiile pe piaţa valutară nu urmăresc avantaje comerciale

Intervenţiile valutare ale Băncii Naţionale a Elveţiei nu urmăresc să ofere ţării un avantaj comercial prin deprecierea francului, a anunţat joi SNB, după ce Elveţia a apărut pe lista SUA cu statele acuzate de manipulare valutară, transmite Reuters.

14 ian, 2020 | Agerpres

"Intervenţiile SNB pe piaţa valutară sunt motivate în întregime de consideraţii de politică monetară", a apreciat Banca Naţională a Elveţiei, citând efectele negative asupra inflaţiei şi economiei din cauza valorii prea ridicate a monedei naţionale.

"Ele nu urmăresc aducerea unor avantaje comerciale Elveţiei prin deprecierea francului", a precizat SNB.

Moneda Elveţiei este văzută ca o investiţie de refugiu în vremuri de incertitudini, datorită excedentului de cont curent masiv al ţării. Aceste evoluţii forţează SNB să intervină în mod regulat pentru a limita aprecierea francului şi a proteja economia ţării dependentă de exporturi.

Marţi la prânz, euro s-a depreciat cu peste 0,4%, la 1,0763 franci elveţieni, cel mai ridicat nivel al monedei Elveţiei faţă de euro din aprilie 2017. De asemenea, dolarul s-a depreciat cu 0,4%, la 0,9669 franci elveţieni.

Departamentul Trezoreriei din SUA a adăugat Elveţia pe lista ţărilor acuzate de manipulare valutară, din care fac parte şi Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Malaezia, Singapore, Coreea de Sud Vietnam.

Banca Naţională a Elveţiei nu a dorit să comenteze decizia autorităţilor de la Washington.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO