1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Banca Naţională a Elveţiei menţine dobânda negativă pe fondul incertitudinii politice din Europa

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a menţinut, joi, nemodificată politica monetară destinată să împiedice o apreciere puternică a francului elveţian, în contextul incertitudinii politice din Europa, transmite Reuters.

16 mar, 2017 | Agerpres

SNB a păstrat intervalul de variaţie a ratei dobânzii Libor pe trei luni între minus 1,25% şi minus 0,25%, aşa cum se aşteptau economiştii intervievaţi de Reuters. De asemenea, rata dobânzii pentru depozitele constituite la SNB a fost păstrată la minus 0,75%.

În evaluarea sa trimestrială, SNB apreciază că economia mondială rămâne supusă unor riscuri considerabile. 'Cel mai important dintre acestea este incertitudinea politică cu privire la direcţia viitoare a politicii economice în SUA, următoarele alegeri din Europa şi negocierile complexe pentru ieşirea Marii Britanii din UE', se arată într-un comunicat al SNB.

Banca Naţională a Elveţiei şi-a reiterat promisiunea de a continua să intervină pe pieţele valutare dacă va fi nevoie să ţină sub control francul, care în opinia sa rămâne 'semnificativ supraevaluat'. De asemenea, SNB şi-a menţinut estimările potrivit cărora economia Elveţiei va înregistra o creştere de 1,5% în 2017 dar a îmbunătăţit prognoza de inflaţie pentru anul în curs la 0,3% de la 0,1% anterior.

Banca Naţională a Elveţiei urmăreşte cu atenţie rezultatul alegerilor care vor avea în acest an în mai multe ţări din Europa, alegeri care ar putea declanşa o cerere crescută pentru franc, valoare tradiţională de refugiu, în cazul în care partidele naţionaliste vor înregistra performanţe bune.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO