1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Banca Românească a primit din partea MFP o majorare cu 60% a plafonului de garantare pentru programul "Noua Casă"

Banca Românească a anunțat joi printr-un comunicat că a reușit să obțină majorarea cu 60% a plafonului de garantare suplimentar pentru programul guvernamental "Noua Casă". Această creștere va permite instituției de credit să crească numărul de împrumuturi acordate către potențialii beneficiari ai programului.

05 noi, 2020 | ECONOMICA.net

Creditele din programul “Noua Casă” sunt destinate achiziției de locuințe noi, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcție/consolidare s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de dată solicitării creditului – valoarea finanțată este în acest caz de 66.500 de euro (echivalent lei).

Pentru achiziția altor categorii de locuințe, valoarea finanțată se încadrează în intervalul 59.501 – 119.000 de euro (echivalent lei).

Compania primește cereri pentru credite în cadrul Programului Guvernamental "Nouă Casă", prin intermediul întregii rețele teritoriale. Banca Românească oferă în prezent credite “Noua Casă” la o rată a dobânzii variabile de 4,71% (IRCC 2,17% ) plus o marja fixă de 2%, fără comision de analiză a dosarului sau de rambursare anticipată. Singurul comision pe care BR îl percepe este cel lunar de gestiune al garanției datorat FNGCIMM, de 0,0334% din soldul garanției FNGCIMM.

Solicitanții pot să aibă mai multe tipuri de venit (salarii, pensii, comisioane, venituri din profesii liberale, drepturi de autor etc.), ei indeplinid astfel condițiile de preaprobare financiară valabilă 90 de zile calendaristice și posibilitatea de a obține promisiune de garantare de la FNGCIMM.

Nivelul DAE este de 4,50% (pentru un credit de 225.000 de lei, acordat pe o perioada de 30 de ani). Avansul minim solicitat de banca pentru programul ”Noua Casă” este de 5% din prețul de achiziție pentru toate categoriile de locuințe, în cazul în care prețul este de maximum 70.000 de euro, și de 15% din prețul de achiziție al locuințelor noi, în cazul în care prețul este cuprins între 70.001 euro și 140.000 de euro.

În sprijinul solicitanților care vor contracta un credit Noua Casă până la finalul lui 2020, și în limita plafonului disponibil, Banca Românească alături de partenerii săi, Flanco și EximAsig, aduc beneficii suplimentare: un voucher cadou de până la 1000 de lei de la Flanco (în funcție de suma totală a cumpărăturilor făcute de semnatarul contractului de credit în magazinele Flanco) și 15% reducere la asigurarea facultativă a locuinței de la EximAsig, împreună cu Banca Românească.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO