Banca Românească a primit din partea MFP o majorare cu 60% a plafonului de garantare pentru programul „Noua Casă”

Banca Românească a anunțat joi printr-un comunicat că a reușit să obțină majorarea cu 60% a plafonului de garantare suplimentar pentru programul guvernamental "Noua Casă". Această creștere va permite instituției de credit să crească numărul de împrumuturi acordate către potențialii beneficiari ai programului.
Economica.net - joi, 05 nov. 2020, 18:35
Banca Românească a primit din partea MFP o majorare cu 60% a plafonului de garantare pentru programul

Creditele din programul “Noua Casă” sunt destinate achiziției de locuințe noi, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcție/consolidare s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de dată solicitării creditului – valoarea finanțată este în acest caz de 66.500 de euro (echivalent lei).

Pentru achiziția altor categorii de locuințe, valoarea finanțată se încadrează în intervalul 59.501 – 119.000 de euro (echivalent lei).

Compania primește cereri pentru credite în cadrul Programului Guvernamental „Nouă Casă”, prin intermediul întregii rețele teritoriale. Banca Românească oferă în prezent credite “Noua Casă” la o rată a dobânzii variabile de 4,71% (IRCC 2,17% ) plus o marja fixă de 2%, fără comision de analiză a dosarului sau de rambursare anticipată. Singurul comision pe care BR îl percepe este cel lunar de gestiune al garanției datorat FNGCIMM, de 0,0334% din soldul garanției FNGCIMM.

Solicitanții pot să aibă mai multe tipuri de venit (salarii, pensii, comisioane, venituri din profesii liberale, drepturi de autor etc.), ei indeplinid astfel condițiile de preaprobare financiară valabilă 90 de zile calendaristice și posibilitatea de a obține promisiune de garantare de la FNGCIMM.

Nivelul DAE este de 4,50% (pentru un credit de 225.000 de lei, acordat pe o perioada de 30 de ani). Avansul minim solicitat de banca pentru programul ”Noua Casă” este de 5% din prețul de achiziție pentru toate categoriile de locuințe, în cazul în care prețul este de maximum 70.000 de euro, și de 15% din prețul de achiziție al locuințelor noi, în cazul în care prețul este cuprins între 70.001 euro și 140.000 de euro.

În sprijinul solicitanților care vor contracta un credit Noua Casă până la finalul lui 2020, și în limita plafonului disponibil, Banca Românească alături de partenerii săi, Flanco și EximAsig, aduc beneficii suplimentare: un voucher cadou de până la 1000 de lei de la Flanco (în funcție de suma totală a cumpărăturilor făcute de semnatarul contractului de credit în magazinele Flanco) și 15% reducere la asigurarea facultativă a locuinței de la EximAsig, împreună cu Banca Românească.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
GCS: 1.141 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 89 decese dintre care 10 anterioare
GCS: 1.141 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 89 decese dintre care 10 anterioare
Un număr de 1.141 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 89 decese, dintre ...
Omicron: Cazuri în cea mai populată ţară din Africa şi alte locuri în lume. Recomandări OMS
Omicron: Cazuri în cea mai populată ţară din Africa şi alte locuri în lume. Recomandări OMS
Nigeria, cea mai populată ţară africană, a depistat pe teritoriul său primele trei cazuri de variantă Omicron a coronavirusului ...
Antibiotice Iași a câștigat o licitație de 11 mil. euro în Marea Britanie. Va livra antiinfecțioase injectabile
Antibiotice Iași a câștigat o licitație de 11 mil. euro în Marea Britanie. Va livra antiinfecțioase injectabile
Compania Antibiotice Iași a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății din Regatul Unit al Marii Britanii ...