Banca Transilvania a afişat un profit net în creştere la 780 milioane de lei, la nouă luni

Banca Transilvania a afişat un profit net în valoare de 779,843 milioane de lei pentru primele nouă luni din acest an, în creştere cu 18,70% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce grupul BT a raportat un rezultat net în creştere cu 18,85%, la 829,489 milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare la 30 septembrie, remise luni Bursei de Valori Bucureşti.
Economica.net - lun, 13 nov. 2017, 17:51
Banca Transilvania a afişat un profit net în creştere la 780 milioane de lei, la nouă luni

Soldul creditelor totale a urcat cu 10% faţă de finalul anului trecut, la 29,9 miliarde lei, în timp ce depozitele clienţilor sunt în creştere cu 7%, la 44,98 miliarde lei.

‘Banca Transilvania a acordat 138.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor şi celor din zona Corporate, în valoare totală de peste 9 miliarde lei. În fiecare zi, în primele 9 luni ale anului, la Banca Transilvania au fost aprobate şi procesate peste 700 de credite’, se arată în documentul BT.

Activele totale au crescut cu 6%, la 54,9 miliarde de lei.

În ultimii cinci ani, banca a plătit 2,3 miliarde de lei reprezentând taxe şi alte contribuţii la bugetul de stat, în nume propriu, pentru angajaţi şi clienţi, iar din această sumă, 314 milioane de lei sunt în primele 9 luni ale acestui an.

Grupul BT a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu active de 55,1 miliarde lei, din care banca deţine 54,9 miliarde lei. Creditele nete – incluzând leasing – reprezintă 54,3% din activele Grupului Financiar BT. Solvabilitatea băncii este de 17,95%, fără a include rezultatul primelor nouă luni ale anului.

Banca Transilvania S.A. derulează negocieri exclusive cu Eurobank cu privire la achiziţia Bancpost SA, ERB Retail Services IFN SA şi ERB Leasing IFN SA din România.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România şi nucleul Grupului Financiar BT. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. Banca are 2,2 milioane de clienţi, peste 7.000 de angajaţi şi peste 500 de sedii. Grupul BT are expertiza în Republica Moldova din 2008 datorită subsidiarei BT Leasing MD, lider de piaţă în Republica Moldova în funcţie de valoarea finanţărilor de mijloace fixe acordate în leasing.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...