1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Banca Transilvania a crescut cu 10% la număr de clienţi după fuziunea cu Volksbank

La opt luni de la achiziţionarea Volksbank România, Banca Transilvania anunţă încheierea cu succes a integrării VBRO în structura BT şi fuziunea celor două bănci. Fuziunea a schimbat dimensiunile băncii, transformând-o într-una cu 2,2 milioane de clienţi şi 7.300 de angajaţi.

04 ian, 2016 | ECONOMICA.net

În 2015 Banca Transilvania s-a reinventat pentru a treia oară, după cum menţionează un comunicat al băncii. În urma procesului de fuziune, aproximativ 34.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reduceri şi de beneficii din partea BT.

În total, a fost acordată clienţilor VBRO o diminuare a datoriei totale de 1,5 miliarde de lei prin oferta care a constat în restituirea comisionului de risc pentru credite indiferent de monedă, prin oferta de discount-uri pentru conversia creditelor în franci elveţieni, respectiv prin diminuarea automată a datoriei totale pentru creditele curente. Efortul uman din partea echipelor ambelor bănci este remarcabil: de exemplu, în cadrul ofertei CHF au fost organizate 35.000 de întâlniri între clienţii VBRO şi echipele BT și Volksbank România.

La ora actuală, BT are 2,2 milioane de clienţi, circa 10% dintre aceştia provenind din Volksbank. Şi numărul angajaţilor BT a crescut în urma fuziunii la 7.300, aproape 400 dintre aceştia provenind de la VBRO, adică 6% din total.

La procesul de achiziţionare, integrare Volksbank România în structura Băncii Transilvania şi fuziunea prin absorbţie au contribuit peste 600 de persoane din ambele bănci, dintre care circa 100 au avut responsabilităţi permanente în domenii-cheie. O parte din ei au fost pe baricade, în Cluj şi în Bucureşti, inclusiv în noaptea dintre ani şi în primele zile ale lui 2016, pentru realizarea cu succes a fuziunii dintre cele două bănci.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO