1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Banca Transilvania a cumpărat Capital Partners, cea mai mare firmă locală de consultanţă în fuziuni şi achiziţii

Grupul Financiar Banca Transilvania intră pe piața de investment banking printr-o tranzacție cu fondatorii Capital Partners BT Securities, cea mai importantă firmă românească independentă de consultanță în domeniul M&A şi Corporate Finance.

14 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de Banca Transilvania.

"Tranzacția constă în preluarea brandului şi echipei Capital Partners, iar în noua formulă, după parcurgerea paşilor legali, BT Securities va deveni BT Capital Partners. Grupul Financiar Banca Transilvania estimează că tranzacția va fi finalizată la finalul lunii martie a.c. BT Capital Partners va oferi firmelor asistență pentru listarea pe piața de capital şi pentru atragerea de investitori, servicii de brokeraj, consultanță pentru fuziuni şi achiziții, finanțare şi structurarea schemelor de finanțare complexe, cercetare de piață şi consultanță pentru management strategic", se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania.

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, a de clarat, în comunicat: „Intrarea pe piața de investment banking reprezintă un moment-reper pentru Grupul Financiar Banca Transilvania deoarece ne facilitează completarea gamei de produse şi servicii oferite clienților din segmentul large corporate. Prin BT Capital Partners dorim să oferim servicii financiare de top, specializate şi complementare celor bancare, contribuind astfel inclusiv la finanțarea economiei. Intenția noastră este de a combina platforma şi experiența BT Securities şi a Diviziei Corporate a băncii cu aria de expertiză a Capital Partners în zona de investment banking. Această nouă achiziție face parte din strategia Grupului Financiar Banca Transilvania de valorificare a oportunităților de creştere oferite de piața locală".

Doru Lionăchescu, Partener Principal şi Preşedinte al Capital Partners, completează: „BT Capital Partners se va focaliza pe companiile româneşti cu potențial investițional şi va contribui la consolidarea celui mai puternic pol financiar cu capital românesc".

Capital Partners este o companie fondată acum 10 ani de Doru Lionăchescu şi de câțiva parteneri. De la înființare şi până în prezent, aceasta a intermediat tranzacții în valoare de peste 2 miliarde de euro. Compania este membru exclusiv în Romania al M&A International, cea mai importantă alianță la nivel global a specialiştilor independenți în domeniul fuziunilor şi achizițiilor.

BT Securities, în cei 15 ani de activitate, s-a remarcat prin intermedierea unor oferte primare şi secundare de acțiuni şi obligațiuni corporative şi municipale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO