Banca Transilvania a cumpărat Idea Bank cu 43 de milioane de euro – BVB

Banca Transilvania a aprobat în Consiliul de Administraţie achiziţia Idea Bank contra sumei de 43 de milioane de euro, conform unui raport publicat de bancă pe site-ul Bursei de Valori. BT include şi acţiunile pe care Idea Bank le deţine în Idea Leasing IFN SA si Idea Broker de Asigurare SRL.
Gabriela Ţinteanu - mie, 02 iun. 2021, 18:52
Banca Transilvania a cumpărat Idea Bank cu 43 de milioane de euro - BVB

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat în data de 02.06.2021 perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A., semnarea contractului urmând a avea loc în cursul zilei de azi. În cadrul tranzacţiei BT dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL. Preţul tranzacţiei ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de aproximativ 43 milioane euro.

„Dorim să precizăm că atât Banca Transilvania cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea achiziţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT. Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, precum şi după solicitarea şi obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente”, arată raportul Băncii Transilvania.

Investitorii pot accesa informatii suplimentare pe website-ul Bancii Transilvania (www.bancatransilvania.ro), Sectiunea Relatii Investitori.

Un comunicat de presă transmis de Banca Transilvania arată că Banca Transilvania va achiziționa acţiunile deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing şiIdea::Broker de Asigurare. Acordul de achiziţie a fost semnat, iar până la primirea aprobării BNR şi a Consiliului Concurenței entităţile IDEA îşi vor desfăşura activitatea independent.Valoarea tranzacţiei este de 213 milioane de lei (43 de milioane de euro).

Companiile din România care sunt sub brandul IDEA înseamnă 2,85 miliarde lei active totale, peste 60.000 de clienţi, 530 de angajaţişi 46 de unităţi, la finalul anului trecut. Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varşovia şi are activitate în retail banking, leasing, intermediere financiară, factoring şi consultanţă în Polonia, Ucrania şi România.

„Vedem achiziţia Idea::Bank ca o nouă oportunitate pentru Banca Transilvania şi pentru clienţi. Dacă celelalte achiziţii au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de iniţiative de banking online. Ideea::Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa şi dezvolta idei creative de soluţii digitale pentru clienţii de acum şi pentru cei care vor veni. Mulţumim pentru încredere şi colaborare top managementului Getin Holding Group şi tuturor celor care au contribuit la succesul acestei tranzacţii” –declară Horia Ciorcilă, Preşedinte, Consiliul de Administrație, Banca Transilvania.

„Suntem mândri de ceea ce au realizat companiile noastre în România. Ca investitor străin, Geting Holding este foarte bucuros că a contribuit la dezvoltarea economiei româneşti. Ca parte a filosofiei noastre, văzându-ne misiunea îndeplinită, suntem fericiţică activele din România vor face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, cel mai mare şi mai dinamic jucător de pe piaţă” – afirmă Piotr Kaczmarek, Director General, Getin Holding.

În această tranzacţie, Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY şi Linklaters sunt consultanţii Băncii Transilvania, iar Rothshild& Co., Sayenko Kharenko şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, ai Geting Holding.

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, moment care a însemnat  cea mai mare tranzacţie de pe piaţa bancară din România. În 2018, banca a cumpărat Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing. Aceste achiziţii au completat strategia de creştere şi consolidare a cotei de piaţă BT, ducând – împreună cu creşterea organică – la ascensiunea băncii pe primul loc în sistemul bancar românesc.

Banca Transilvania înseamnă azi 3,2 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, 500 de sedii, dar este şi cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex. Alte nouă trenuri......
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...