Banca Transilvania: profit brut în creştere cu 17%, după primul semestru

Banca Transilvania a anunţat, pentru primele şase luni alea acestui an, un profit brut de 246 de milioane de lei, în creştere cu 17,5% faţă de rezultatul consemnat în primul trimestru din 2013.
Economica.net - lun, 04 aug. 2014, 07:08
Banca Transilvania: profit brut în creştere cu 17%, după primul semestru

Banca Transilvania a înregistrat în semestrul I 2014 un profit brut de 246,1 milioane lei, mai mare cu 17,5% față de aceeași perioadă a anului 2013, respectiv un profit net de 212,1 milioane lei, se arată într-un comunicat al băncii.

„La sfârșitul primelor șase luni ale acestui an, activele băncii totalizează 33.899 milioane lei, soldul creditelor este cu 3,8% mai mare decât era la finalul anului 2013, iar totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienți este cu peste 4% peste nivelul de la sfârșitul anului 2013; nivelele atinse sunt peste cifrele bugetate” scrie în comunicat.
„În primul semestru din 2014 au fost acordate, atât companiilor, cât și persoanelor fizice, peste 66.300 de credite noi, în valoare totală de 5.200 milioane lei” mai spune banca.

„Primul semestru al acestui an a însemnat creştere continuă pentru BT – de la profit, volum al operaţiunilor, până la total active. Am atins ţinta de eficientizare a proceselor şi de creştere a veniturilor operaţionale, în contextul în care am continuat să credităm economia românească. Focusul nostru este, în continuare, creşterea creditării şi a veniturilor”, a declarant Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania.

Numărul de clienţi activi ai băncii – persoane fizice şi companii – s-a menţinut la nivelul înregistrat la finalul anului trecut: 1,76 milioane. Numărul de operaţiuni derulate prin conturi BT a crescut cu peste 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, iar ritmul de creştere al veniturilor din comisioane operaționale a fost de peste 15%.

La 30 iunie, soldul creditelor BT era de 19.773 milioane lei, iar resursele atrase de la clienți au ajuns la 26.904 milioane lei, raportul credite – depozite fiind de 73,50%. Indicatorul de lichiditate structurală al BT este de de 51,5%, sensibil mai bun decât media sistemului bancar, după cum susţine instituţia de credit.

320 de milioane de lei, credite restante scoase din bilanţ

“În conformitate cu recomandarea BNR, Banca Transilvania a scos în afara bilanţului creditele care aveau  serviciul datoriei mai mare de 360 zile şi erau integral acoperite cu ajustări de depreciere. Ca urmare a  acestei operaţiuni, au fost scoase în afara bilanţului, în primul semestru 2014, credite cu o valoare brută de 320 milioane lei” se mai arată în comunicatul băncii. 

Ştirea se actualizează

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...