1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Bancherii i-au scris preşedintelui Senatului despre impactul OUG 114

Într-o scrisoare-analiză transmisă Senatului, membrii Asociației Române a Băncilor și cei ai Consiliului Patronatelor Bancare din România atrag atenția asupra impactului uriaș pe care OUG 114/2018 l-ar putea avea asupra companiilor, Statului și bineînțeles asupra sistemului financiar, în cazul în care Ordonanța ar rămâne în forma actuală. Dealtfel, bancherii vor avea marți o întrevedere cu președintele Senatului, la sediul Parlamentului, întrevedere în cadrul căreia vor detalia datele transmise în scrisoare, potrivit HotNews.ro

18 feb, 2019 | Hotnews.ro

Reamintim că OUG 114/2018 face obiectul unor discuții între BNR și Finanțe, în vederea găsirii unei soluții onorabile prin care Ordonanța să rămână, întrucât în actuala forma ea încalcă legislația europeană. Din păcate, Finanțele au ieșit cu această Ordonanță fără să se consulte cu nimeni, iar acum se caută căi prin care intențiile legiuitorului să poată fi puse în mod legal în aplicare.

Comunitatea bancară semnalează că toate costurile finale ale OUG 114 vor fi plătite de societate în general: prin restrângerea creditării, cu un puternic impact negativ asupra consumului, producției și investițiilor și, implicit, cu efecte asupra bugetului de stat pe viitor. Potrivit reprezentanților ARB și CPBR, prin astfel de măsuri, economia României devine mai vulnerabilă la o posibilă viitoare criză externă. "Modul în care a fost concepută această taxă nu are fundament economic, respectiv condiționarea acesteia de ROBOR, o dobândă care este stabilită de piaţă. ROBOR este rezultatul cererii şi ofertei de pe piața interbancară, depinzând de o serie de factori macroeconomici, inflația fiind principalul factor determinant al evoluției nivelului ROBOR", se arată în documentul consultat de HotNews.ro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO