1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Bănci din Turcia, Qatar National Bank şi Societe Generale, interesate de achiziţionarea Finansbank

O serie de instituţii financiare locale şi globale sunt interesate de achiziţionarea Finansbank, subsidiara din Turcia a celui mai mare grup bancar elen, National Bank of Greece (NBG), transmite site-ul hurriyetdailynews.co.

05 oct, 2015 | Agerpres

Grupurile turceşti Yapi Kredi, Garanti Bank şi Fiba Bank, precum şi Qatar National Bank (QNB) şi Societe Generale (Franţa), vor să achiziţioneze o participaţie majoritară în Finansbank, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) - principalul acţionar al băncilor elene - va desfăşura licitaţia pentru vânzarea Finansbank - sub coordonarea Comisiei Europene.

NBG, care deţine 99,8% din Finansbank, trebuie să-şi majoreze capitalul pentru a trece testele de stres derulate de Banca Centrală Europeană în rândul creditorilor eleni. Potrivit unui plan de restructurare aprobat de organismele europene de reglementare, NBG s-a angajat să vândă 40% din participaţia sa la Finansbank, dar la începutul acestui an a amânat aceste planuri, ca urmare a diminuării preţului la acţiuni.

Finansbank are 658 de sucursale şi 12.884 de angajaţi.

În octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

Finansbank a contribuit cu 100 milioane de euro (108 milioane de dolari) la profitul NBG din 2014, scrie Agerpres.

Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO