1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Băncile bulgărești sunt de acord cu amânarea cu jumătate de an a plății ratelor pentru creditele ipotecare, de consum și ale companiilor

Băncile comerciale bulgare vor permite ca persoanele fizice şi juridice, care s-au împrumutat şi sunt afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), să amâne cu şase luni plata ratelor la creditele ipotecare, de consum şi ale companiilor, transmite Reuters, citată de Agerpres.

10 apr, 2020 | Agerpres

Moratoriul privind plăţile creditelor bancare va fi în vigoare până la finalul anului, a anunţat vineri Banca Centrală a Bulgariei, după ce a aprobat setul de reglementări.

Debitorii vor putea negocia cu băncile amânarea plăţilor dobânzilor şi a principalului sau doar a principalului. De asemenea, băncile vor permite amânarea creditelor reînnoibile automat (revolving).

Rata dobânzii nu se modifică, dar va fi plătită numai la finalul moratoriului, conform setului de reglementări.

UniCredit Bulbank (divizie a grupului italian UniCredit şi cel mai mare creditor din Bulgaria) a dat asigurări că cererile pot fi trimise online de clienţi.

UBB Bank (subsidiară a KBC) a precizat că nu va solicita comisioane pentru cei care au nevoie de amânarea ratelor.

Deja, Banca Centrală a Bulgariei a cerut celor 19 bănci ale ţării, din care două treimi sunt deţinute de grupuri bancare din UE, să amâne plata dividendelor pentru a-şi majora lichiditatea şi capitalul în timpul crizei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO