Băncile greceşti ar putea rămâne curând fără garanţii pentru a obţine refinanţări de la BCE – Christian Noyer

Creditorii eleni ar putea rămâne curând fără garanţii în vederea accesării de finanţare de la Banca Centrală Europeană dacă Atena nu ajunge la un acord cu creditorii internaţionali privind reformele, a afirmat Christian Noyer, guvernatorul Băncii Franţei, într-un interviu acordat luni publicaţiei 'Le Figaro', transmite Reuters.
Economica.net - lun, 20 apr. 2015, 06:41
Băncile greceşti ar putea rămâne curând fără garanţii pentru a obţine refinanţări de la BCE - Christian Noyer

‘La un anumit moment, băncile elene nu vor mai reuşi probabil să ofere suficiente garanţii pentru a avea acces la refinanţare, chiar şi pentru lichidităţi în caz de urgenţă. Prin urmare, este esenţial ca Grecia să rezolve rapid actuala situaţie pentru a restabili încrederea’, a avertizat oficialul francez.

Adjuncţii miniştrilor de Finanţe din zona euro se vor întâlni la mijlocul săptămânii viitoare pentru a analiza situaţia din Grecia. Autorităţile de la Atena şi creditorii săi internaţionali încearcă în continuare să ajungă la un acord care să permită deblocarea unor noi ajutoare în schimbul unor reforme, scrie Agerpres.

Noyer a adăugat că o eventuală ieşire a Greciei din zona euro ar fi ‘o traumă pentru zona euro’, iar impactul economic va fi resimţit pe tot cuprinsul globului.

‘Dar se ştie că cele mai dramatice consecinţe vor fi simţite de Grecia, care se va confrunta cu o criză economică majoră dacă nu-şi va rezolva problemele legate de avansul economiei şi reducerea şomajului’, a avertizat guvernatorul Băncii Centrale a Franţei.

Cele patru mari bănci greceşti – National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank – sunt prezente şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...