1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

Încă un bancomat aruncat în aer de hoți. Un ATM CEC Bank din Galați a fost detonat în această dimineață

Poliţiştii din Galaţi au demarat o amplă anchetă după ce persoane necunoscute care nu au fost prinse până acum au detonat un bancomat la intrarea unui magazin din localitatea Tuluceşti, furând o sumă de bani, scrie News.ro. Conform unor surse apropiate situației, este vorba despre un bancomat ce CEC Bank.

15 sep, 2020 | News.ro

”La data de 15.09.2020, în jurul orei 04.00 I.P.J. Galaţi a fost sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că, în comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi, bancomatul, aparţinând unei unităţi bancare, din incinta unei societăţi comerciale, prezintă urme de distrugere. Poliţiştii ajunşi la scurt timp la faţa locului au constatat faptul că persoane necunoscute, ar fi forţat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat. În urma deflagraţiei, partea din spate a bancomatul a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani”, a anunţat marţi dimineaţă Poliţia citată de News.ro.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.229 Cod Penal, de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, care au preluat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Context - Săptămâna trecută, persoane care nu au fost prinse au încercat să sustragă bani dintr-un ATM, de la Lieşti, însă atunci nu au reuşit.

Potrivit unor surse, un bancomat din localitatea gălăţeană Tuluceşti a fost detonat în noaptea de luni spre marţi, fiind furată o sumă de bani.

Poliţiştii au demarat cercetările în acest caz, fără a prinde pe cineva până la acest moment.

Săptămâna trecută, persoane neidentificate până acum au încercat să spargă un bancomat la Lieşti, în judeţul Galaţi.

Potrivit IPJ Galaţi, vineri, în jurul orei 4.00, Secţia 3 Poliţie Rurală Lieşti a fost sesizată prin 112 de către un angajat de la o agenţie bancară din comuna Lieşti, cu privire la faptul că a fost declanşată alarma din interiorul agenţiei. Ajunşi la faţa locului. Poliţiştii au constatat faptul că persoane necunoscute au încercat forţarea mecanică a fantei de eliberare a bancnotelor de la bancomatul amplasat la sediul acestei agenţiei bancare din comuna Lieşti, judeţul Galaţi iar apoi au incendiat această fantă. ”Nu au fost descoperite în zonă sau în apropierea bancomatului substanţe explozive sau detonante”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, agent şef principal Ciprian Stoica.

În cauză a fost deschis dosar penal în care se desfăţoară cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugere”, cercetările fiind derulate de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lieşti. La acest moment, indivizii care nu au fost prinşi nu au reuşit să fure nici un ban.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO