România, capitala europeană a videochatului. Câţi bani se fac din divertismentul online pentru adulţi

România este numită capitala europeană a videochat-ului, iar fetele câştigă mii de euro pe lună, scrie CNBC. 
Economica.net - joi, 22 ian. 2015, 20:22
România, capitala europeană a videochatului. Câţi bani se fac din divertismentul online pentru adulţi

Fetele care îşi câştigă existenţa prin intermediul videochat-ului, unde nu doar se dezbracă, şi unde sute de mii de oameni le privesc online, profită de avantajul pe care îl oferă internetul. Acela de a lucra de oriunde.

Veniturile din industria videochat-ului ajung în prezent la un miliard de dolari pe an şi conituă să crească. Se estimează că toate site-urile sunt vizitate zilnic de 5% din utilizatorii internetului, şi asta la nivel global. În creştere este şi numărul de persoane care fac videochat.

În timp ce marea majoritate a acestor fete pretind că sunt din Statele Unite, ele operează din diferite ţări. Procentajul fetelor care sunt în SUA variază de la 15 la 35%, spune Theo Sapoutzis, CEO AVN Media Network, citat de CNBC. 

Acest număr variază de la site la site, dar unele au o concentraţie mai mare de modele care sunt din SUA, completează Ophelia Marcus, o fată al cărei nume de scenă este LittleRedBunny.

Înainte de recesiune, numărul modelelor din SUA a fost chiar mai mic, spune Ross Love, proprietarul agenţiei Best Kept Secret Talent, care se concentrează exclusiv pe piaţa webcam. La aceea vreme, Europa de Est avea majoritate în piaţă, şi încă are o cotă considerabilă.

Cum camerele web au devenit o parte din ce în ce mai mare a divertismentului pentru adulţi, modelele din SUA au început să-şi concentreze atenţia şi în această direcţie, şi asta din cauza potenţialului semnificativ de câştig.

Capitala europană a videochat-ului

În România, capitala europeană a operaţiunilor cu camere web, fetele pot câştiga mii de dolari pe lună. Ele plătesc taxe pe veniturile lor şi de obicei lucrează în studiouri care oferă conexiune bună la internet, camere web HD, dar şi o varietate de camere cu tot felul de teme, inclusiv dormitoare, băi, temniţe, mai scrie CBNC. 

În schimbul spaţiului de lucru, studiourile iau un procentaj din bacşişul modelului, care în general este de 50% din ce plătesc vizitatorii.

„Multe sunt în măsură să-şi negocieze partea. Majoritatea încep cu 50/50 şi pe măsură ce devin mult mai bune, şi dacă realizează o anumită sumă sau lucrează un anumit număr de ore, acest procentaj scade”, spune Love.

Rusia este o zonă gri pentru aceste fete. Cele care operează singure sunt legale, dar legile stricte ale ţării împotriva homosexualităţii şi prostituţiei cibernetice interzice oricefel de show cu un alt model.

Între timp, în Ucraina, orice fel de performanţă sexuală prin videochat este ilegală, însă acest lucru nu le opreşte pe fete să nu practice. Alte mari hub-uri pentru fete sunt Columbia, Republica Cehă şi Filipine, mai spune Sapoutzis.

În cele din urmă, locaţia fetelor contează mai puţin faţă de abilitatea lor de a se conecta cu fanii. Ophelia Marcus, care este pe LiveJasmin de cinci ani şi jumătate, concurează împotriva unei baze de modele europene destul de mari. Cu toate acestea, a reuşit să fie o interpretă de top. Unele zvonuri spun că ea câştigă 100.000 de dolari pe lună, însă ea spune că este inexact, fără să intre în detalii. Love spune că unul dintre cele mai bune modele ale agenţiei, de pe site-ul MyFreeCams, câştigă între 10.000 şi 20.000 de dolari pe lună.

Succesul vine după mai mult de 12 ore de muncă pe zi şi după stabilirea unor relaţii cu fanii. Ophelia Marcus spune că se concentrează exclusiv pe o singură operaţiune, în timp ce alte fete lucrează simultan pe mai multe site-uri pentru a-şi creşte veniturile. Şi asta pare să fie o practică comună în rîndul fetelor care nu locuiesc în SUA. „Modelele din State nu au tendinţa să lucreze pe mai multe site-uri. Este o practică folosită mai mult de fetele din Europa de Est. Dacă au un vocabular limitat, atunci ele se bazează mai mult pe corpurile lor pentru a obţine bacşic”, mai spune Ophelia.

Te-ar mai putea interesa și
Relații tensionate între Budapesta și Kiev, după ce Ungaria a încheiat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Relații tensionate între Budapesta și Kiev, după ce Ungaria a încheiat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ministerul ucrainean de Externe l-a convocat marţi pe ambasadorul Ungariei la Kiev, Istvan Iidyarto, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de semnarea contractului de livrare a gazelor ruseşti......
Comisia Europeană a cerut grupului Volkswagen să-i despăgubească pe toți clienții europeni afectați de scandalul Dieselgate
Comisia Europeană a cerut grupului Volkswagen să-i despăgubească pe toți clienții europeni afectați de scandalul Dieselgate
Comisia Europeană şi autorităţile naţionale pentru protecţia consumatorilor din UE au îndemnat marţi constructorul ...
Câţi români s-au vaccinat – rata de acoperire în ţară şi în Bucureşti – date oficiale 28 septembrie 2021
Câţi români s-au vaccinat – rata de acoperire în ţară şi în Bucureşti – date oficiale 28 septembrie 2021
Acoperirea vaccinală anti-COVID la nivel naţional este de aproximativ 33%, iar în Bucureşti de 51,13%, a informat, marţi, ...
Centura București Sud: Două oferte pentru proiectarea finalizării lărgirii la patru benzi
Centura București Sud: Două oferte pentru proiectarea finalizării lărgirii la patru benzi
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit două oferte la licitația pentru proiectarea ...