1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

Bănicioiu: Farmaciile vor fi verificate dacă respectă legislaţia privind eliberarea de medicamente compensate

- Ministerul Sănătăţii va demara din această săptămână un amplu control la farmacii pentru a verifica în ce măsură acestea respectă legislaţia şi protocoalele în vigoare privind eliberarea de medicamente compensate, a declarat ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

04 noi, 2014 | Agerpres

'Sunt situaţii în care deşi pacienţii sunt beneficiari de medicamente compensate, 100% se duc la farmacie şi de multe ori farmacia le spune: da, dar nu-l avem pe acesta, avem un alt medicament similar ca substanţă activă, dar la un alt preţ. Demarăm cea mai amplă acţiune de control pe fiecare farmacie de acest gen. Le-am retransmis toate procedurile şi toate protocoalele pe care trebuie să le respecte. Există stipulate şi au fost informaţi asupra obligativităţii de a asigura acele medicamente conform raportării preţului de referinţă. Deci, ei ar trebui să aibă medicamentele prescrise de medic la compensare 100%, de exemplu. Adică nu ar mai trebui să existe acea coplată sau acea diferenţă pe care o suportă pacientul', a declarat ministrul Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu a adăugat că 'de săptămâna aceasta fiecare farmacie va fi verificată'.

'Dacă nu respectă legislaţia şi regulamentele în vigoare, vor fi sancţionate administrativ fiecare dintre ele', a subliniat ministrul Sănătăţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO