Bănicioiu: Mă aştept ca bugetul Sănătăţii să fie peste 4,4-4,5 miliarde de lei

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat marţi într-o dezbatere că se aşteaptă ca bugetul de anul viitor alocat Ministerul Sănătăţii să fie peste 4,4 - 4,5 miliarde de lei, în care sunt incluse şi fondurile destinate burselor medicilor rezidenţi, dar şi creşterile salariale ale personalului din domeniul medical.
Economica.net - mar, 25 nov. 2014, 11:58
Bănicioiu: Mă aştept ca bugetul Sănătăţii să fie peste 4,4-4,5 miliarde de lei

‘Proiectul de buget are în calcul creşterile salariale propuse pentru 1 ianuarie, dar şi susţinerea burselor pentru medicii rezidenţi. Bugetul anul acesta a fost undeva la 4,4 miliarde de lei, în jurul acestei cifre. Trebuie să facem nişte mecanisme funcţionale ca banii să ajungă exact acolo unde trebuie. Toate aceste molecule introduse în lista de medicamente compensate şi gratuite nu au adus cheltuieli suplimentare de buget. Am cerut un buget mai mare şi îl discutăm cu Ministerul Finanţelor. Eu zic că l-am fundamentat foarte bine şi trebuie să vă spun că avem o deschidere foarte bună la MFP şi o colaborare bună instituţională. Noi am solicitat o creştere pentru anul acesta. Mă aştept să fie peste 4,4 – 4,5 miliarde de lei. Aici nu iau în calcul sumele care echilibrează bugetul Fondului Naţional al Asigurărilor de Sănătate. Din acei bani ca şi anul acesta consider o prioritate majoră bugetul destinat programelor naţionale de sănătate, unde prevedem o creştere substanţială pentru a elimina tot ceea ce înseamnă sincope, neajunsuri şi disfuncţii ale derulării programelor naţionale. De la 740 milioane lei anul acesta undeva spre 882 milioane lei anul viitor’, a spus Bănicioiu.

Potrivit ministrului, acesta ar fi bugetul propus fără rectificări. ‘Şi acolo rectificările întotdeauna au fost pozitive’, a spus demnitarul, care a precizat că Ministerul Sănătăţii are în vedere în 2015 reluarea programului de fertilizare in vitro, dar şi partea de testare pentru hipoacuzie la nou-născuţi, .

Referindu-se la lista de medicamente compensate şi gratuite, Bănicioiu a susţinut că procesul de evaluare a medicamentelor este unul continuu, chiar de marţi putând fi începute discuţii pentru contractele cost-volum.

‘Practic, de astăzi, şi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, şi preşedintele ANMDM, Marius Savu, pot anunţa că pot trece la etapa de negociere a contractelor cost-volum. Am avut două actualizări ale listelor de medicamente compensate şi gratuite. Urmează introducerea medicamentelor condiţionate celor care vor intra pe listă prin acea negociere, pe cost-volum între CNAS şi firmele producătoare sau firmele care le importă. Avem un mecanism continuu de evaluare, putem face o actualizare într-un timp corect faţă de pacient, până la finalul anului urmând o a treia actualizare a listei’, a afirmat reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Consiliul Constituțional din Franța a validat intrarea în vigoare a pașaportului de vaccinare
Consiliul Constituțional din Franța a validat intrarea în vigoare a pașaportului de vaccinare
Consiliul Constituţional al Franţei a validat vineri cea mai mare parte a dispoziţiilor proiectului de lege controversat ...
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...