Bank of America a interzis angajaţilor să utilizeze cuvântul Brexit

Bank of America a interzis angajaţilor să utilizeze cuvântul Brexit înainte de referendumul care va avea loc în iunie în Marea Britanie, pentru a promova o poziţie neutră, marcând o întoarcere diametrală faţă de abordarea anterioară, relatează MarketWatch, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 30 mart. 2016, 14:28
Bank of America a interzis angajaţilor să utilizeze cuvântul Brexit

Banca de pe Wall Street şi-a avertizat directorii săptămâna trecută să nu menţioneze Brexitul în discuţiile cu clienţii, într-o încercare de a adopta o poziţie neutră în dezbaterile intense legate de viitorul Marii Britanii în Uniunea Europeană, potrivit Financial Times.

„Directorii băncii nu trebuie să exprime opinii sau să influenţeze votanţii, nu trebuie să anticipeze un anumit rezultat sau să se angajeze în campanie”, a relatat publicaţia.

Banca a renunţat şi la o decizie anterioară de a dona aproximativ 100.000 de lire (144.018 dolari) pentru campania de susţinere a rămânerii Marii Britanii în UE.

Reprezentanţii Bank of America nu au fost disponibili pentru comentarii.

Decizia de a nu menţiona Brexit, cuvânt care înseamnă ieşirea Marii Britanii din UE, marchează o schimbare radicală a poziţiei anterioare a băncii.

La sfârşitul lunii februarie, directorul pentru piaţă şi strategie al diviziei Global Wealth & Investment Management, Joseph Quinlan, a publicat un raport care a semnalat riscurile pentru companiile americane, în eventualitatea unui vot de ieşire a Marii Britanii din UE.

Raportul includea cuvântul Brexit atât în titlu cât şi în text.

Au urmat de atunci o serie de note în care a fost menţionat cuvântul Brexit.

Interzicerea discuţiilor despre Brexit contrastează cu abordările altor bănci mari, americane şi europene.

Goldman Sachs comentează în mod regulat subiectul Brexit şi se află printre instituţiile care au avertizat în legătură cu posibilitatea ca lira sterlină să se deprecieze cu 20% dacă votanţii britanici vor decide ieşirea din UE. Goldman a donat totodată 500.000 de lire pentru campania „mai puternici în Europa”.

La JP Morgan nu există recomandări legate de Brexit, iar banca a donat o sumă nedezvăluită, pentru campania anti-Brexit.

Situaţia este asemănătoare la Morgan Stanley, care a anunţat că va dona o sumă formată din şase cifre pentru stabăra pro-UE.

Şi băncile europene sunt active în dezbateri, fie cu analize asupra rezultatului referendumului fie prin susţinerea directă a campaniei.

Barclays nu are o politică a restricţionare a utilizării cuvântului Brexit şi susţine că este în interesul clienţilor ca Marea Britanie să rămână în Uniune.

Banca elveţiană UBS continuă să publice cercetări pe tema Brexit, analizând posibilul impact asupra managerilor de active.

Te-ar mai putea interesa și
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius din România
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius ...
RMH Property (RMH), o subsidiară a RMB Holdings, și al cărei cel mai mare acționar este fondul de investiții Royal Bakofeng Holdings Limited, deținut de tribul Bafokeng din Africa de Sud, a......
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Rusia a anunţat luni expulzarea a opt diplomaţi greci, în special din cauza livrărilor de echipament militar din Grecia ...
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat în şedinţa de luni noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene şi stabilirea cadrului ...
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuţiile Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi preluate ...