1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Bank of America va plăti 9,3 mld. dolari pentru a încheia procesul intentat de autorităţile SUA

Bank of America, a doua bancă din SUA după active, a acceptat să plătească 9,3 miliarde de dolari pentru a încheia procesul intentat de autorităţile SUA companiilor de finanţare ipotecară Fannie Mae şi Freddie Mac pentru titlurile de valoare garantate prin ipoteci (MBS), transmite Reuters.

27 mar, 2014 | Agerpres

Acordul, anunţat miercuri, include 6,3 miliarde de dolari în numerar şi restul în titluri de valoare pe care Bank of America le va achiziţiona de la Fannie Mae şi Freddie Mac.

Analiştii susţin că tranzacţiile cu titluri de valoare garantate prin ipoteci au contribuit semnificativ la declanşarea crizei financiare din 2008.

Bank of America a anunţat că acum a rezolvat aproximativ 88% din litigiile privind expunerea sa la titlurile de valoare garantate prin ipoteci.

Este al zecelea acord încheiat până acum de Agenţia Federală de Finanţare Ipotecară (FHFA), care, în 2011, a intentat 18 procese pentru titluri de valoare garantate prin ipoteci în valoare de 200 miliarde de dolari.

Până în prezent, FHFA a încasat de la bănci peste 10 miliarde de dolari pentru a încheia procesele intentate pentru titlurile de valoare garantate prin ipoteci.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO