Barack Obama a numit un nou ministru al sănătăţii, după rateurile de la lansarea „Obamacare”

Preşedintele american Barack Obama a numit-o vineri pe actuala sa directoare pentru buget, Sylvia Mathews Burwell, în funcţia de ministru al sănătăţii, pentru a o înlocui pe Kathleen Sebelius, care a demisionat după debutul haotic al reformei asigurărilor medicale cunoscute ca 'Obamacare', relatează agenţiile internaţionale de presă.
Economica.net - vin, 11 apr. 2014, 18:09
Barack Obama a numit un nou ministru al sănătăţii, după rateurile de la lansarea

Obama a ţinut să elogieze activitatea depusă de Kathleen Sebelius, care a obţinut, potrivit lui, o ‘realizare istorică’ prin faptul că le-a oferit acces la o asigurare milioanelor de americani care nu puteau beneficia de aceasta până acum. Administraţia de la Washington speră însă că demisia acesteia va pune punct, simbolic, începuturilor dificile ale reformei.

Kathleen Sebelius, care ocupa funcţia de cinci ani, plăteşte astfel pentru problemele apărute la lansarea în toamna trecută a reformei sănătăţii şi mai ales la funcţionarea site-ului federal pe care americanii pot contracta o asigurare medicală.

Până acum, s-au înscris pe internet circa 7,5 milioane de americani, cifră salutată zilele trecute de preşedintele Obama şi consilierii săi drept o victorie în faţa scepticilor convinşi să reforma nu va funcţiona niciodată sau că americanii vor refuza să se înscrie.

Barack Obama mizează pe faptul că Sylvia Mathews Burwell va reuşi să reglementeze problemele întâmpinate de ‘Obamacare’ înaintea următoarei perioade de înscrieri la asigurări, prevăzută pentru noiembrie.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni,  6.12.2021
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni, 6.12.2021
ROBOR creşte iarăşi. Indicii la trei şi şase luni atinge cele mai mari valori din 20 martie 2020 şi până acum.
803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore – Coronavirus, luni 6.12.2021
803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore – Coronavirus, luni 6.12.2021
Criză Coronavirus luni, 6 decembrie 2021 - 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Rata de infectare a scăzut, din nou, ...
CLEPA: Peste o jumătate de milion de europeni ar putea rămâne fără locuri de muncă din cauza electrificării mașinilor
CLEPA: Peste o jumătate de milion de europeni ar putea rămâne fără locuri de muncă din cauza electrificării mașinilor
Un studiu realizat de PwC Strategy la solicitarea CLEPA arată că peste 500.000 de locuri de muncă din industria auto ar ...