1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Barack Obama a numit un nou ministru al sănătăţii, după rateurile de la lansarea "Obamacare"

Preşedintele american Barack Obama a numit-o vineri pe actuala sa directoare pentru buget, Sylvia Mathews Burwell, în funcţia de ministru al sănătăţii, pentru a o înlocui pe Kathleen Sebelius, care a demisionat după debutul haotic al reformei asigurărilor medicale cunoscute ca 'Obamacare', relatează agenţiile internaţionale de presă.

11 apr, 2014 | Agerpres

Obama a ţinut să elogieze activitatea depusă de Kathleen Sebelius, care a obţinut, potrivit lui, o 'realizare istorică' prin faptul că le-a oferit acces la o asigurare milioanelor de americani care nu puteau beneficia de aceasta până acum. Administraţia de la Washington speră însă că demisia acesteia va pune punct, simbolic, începuturilor dificile ale reformei.

Kathleen Sebelius, care ocupa funcţia de cinci ani, plăteşte astfel pentru problemele apărute la lansarea în toamna trecută a reformei sănătăţii şi mai ales la funcţionarea site-ului federal pe care americanii pot contracta o asigurare medicală.

Până acum, s-au înscris pe internet circa 7,5 milioane de americani, cifră salutată zilele trecute de preşedintele Obama şi consilierii săi drept o victorie în faţa scepticilor convinşi să reforma nu va funcţiona niciodată sau că americanii vor refuza să se înscrie.

Barack Obama mizează pe faptul că Sylvia Mathews Burwell va reuşi să reglementeze problemele întâmpinate de 'Obamacare' înaintea următoarei perioade de înscrieri la asigurări, prevăzută pentru noiembrie.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO