1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Barack Obama, extrem de îngrijorat de escaladarea violenţelor în Siria

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat duminică, la Hanovra (Germania), extrem de îngrijorat de recenta escaladare a violenţelor în Siria şi şi-a exprimat optimismul faţă de găsirea unei soluţii politice în interiorul acestei ţări, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres. 

24 apr, 2016 | Agerpres

''Rămânem profund îngrijoraţi de intensificarea luptelor în Siria în ultimele zile şi suntem în continuare de părere că singura soluţie reală durabilă este soluţia politică, capabilă să facă ţara să avanseze către un guvern care să îi reprezinte pe toţi sirienii'', a spus Obama, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

Liderul de la Casa Albă a adăugat că în termeni practici este foarte dificil de imaginat cum ar funcţiona o zonă-tampon în Siria în absenţa unui larg angajament militar.

La rândul său, cancelarul german, calificat de Obama drept un ''partener de încredere şi un prieten'', a spus că nu susţine o zonă-tampon în Siria în sensul clasic, dar a precizat că negocierile de la Geneva ar putea deschide calea către instaurarea unei zone umanitare pentru refugiaţi.

Vizita de două zile a preşedintelui american la Hanovra, care este a cincea sa vizită în Germania, reprezintă ultima etapă a unui turneu care a mai cuprins Arabia Saudită şi Marea Britanie.

În cursul zilei de luni, Barack Obama şi Angela Merkel vor participa, la Hanovra, la un minisummit alături de preşedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron şi omologul său italian Matteo Renzi. Vor fi abordate, printre altele, criza refugiaţilor în Europa, campania internaţională contra grupării Stat Islamic şi situaţia din Libia, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO