1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Barack Obama nu are prevăzută o întâlnire cu Fidel Castro în timpul vizitei sale în Cuba

Preşedintele SUA, Barack Obama, nu are prevăzută o întâlnire cu fostul preşedinte cubanez Fidel Castro cu ocazia vizitei la Havana a liderului american, prevăzută pentru 21-22 martie, a anunţat joi Casa Albă, citată de AFP, potrivit Agerpres.

18 feb, 2016 | Agerpres

'Nu mă aştept să aibă o întâlnire cu Fidel Castro', a declarat Ben Rhodes, consilier al liderului de la Casa Albă.

La Havana, Obama se va întâlni cu actualul preşedinte Raul Castro, dar şi cu disidenţi cubanezi. Pe agenda discuţiilor cu autorităţile cubaneze vor figura situaţia drepturilor omului în Cuba şi a imigranţilor cubanezi din SUA, schimburile comerciale dintre cele două ţări şi centrul de detenţie militar american de la Guantanamo.

Barack Obama, a anunţat joi că se va deplasa în Cuba împreună cu soţia sa, Michelle, pe 21 şi 22 martie, după care va vizita Argentina pe 23 şi 24 martie, unde se va întâlni cu noul preşedinte Mauricio Macri.

Ultima vizită a unui preşedinte american în exerciţiu pe insulă datează din 1928, când lider la Casa Albă era Calvin Coolidge. Deplasându-se la Havana, Barack Obama, al cărui mandat se termină în mai puţin de un an, va deveni şi primul preşedinte american care păşeşte pe sol cubanez de la revoluţia castristă din 1959. SUA au rupt relaţiile cu Cuba în anul 1961 în timpul Războiului Rece şi au impus un embargou asupra insulei.

După anunţul privind apropierea între Washington şi Havana din decembrie 2014, cele două ţări şi-au restabilit relaţiile diplomatice în iulie 2015. Secretarul de stat american John Kerry s-a deplasat la Havana în luna august pentru a redeschide ambasada americană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO