1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Barack Obama va efectua o vizită în Cuba, prima a unui preşedinte american în aproape 90 de ani

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat joi că se va deplasa împreună cu soţia sa Michelle în Cuba pe 21 şi 22 martie, promiţând că se va întâlni cu membri ai societăţii civile şi că va aborda în discuţiile cu autorităţile cubaneze chestiunea drepturilor omului, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

18 feb, 2016 | Agerpres

'Avem mereu divergenţe cu guvernul cubanez şi le voi ridica direct. SUA vor apăra mereu drepturile omului în întreaga lume', a precizat preşedintele american într-o postare pe Twitter, vorbind despre această vizită care va ilustra încă o dată apropierea dintre cele două state.

În cursul acestei vizite de două zile, preşedintele american va avea o întrevedere tete-a-tete cu omologul său cubanez Raul Castro şi se va întâlni cu 'membri ai societăţii civile, antreprenori şi cubanezi de diferite orientări', a precizat Casa Albă.

Executivul american a mai anunţat că Barack Obama se va deplasa apoi în Argentina pe 23 şi 24 martie, unde se va întâlni cu noul preşedinte Mauricio Macri.

'În urmă cu 14 luni, am anunţat că vom începe să ne normalizăm relaţiile cu Cuba şi am făcut deja progrese semnificative', a subliniat Barack Obama.

Ultima vizită a unui preşedinte american în exerciţiu pe insulă datează din 1928, când lider la Casa Albă era Calvin Coolidge. Deplasându-se la Havana, Obama, al cărui mandat se termină în mai puţin de un an, va deveni şi primul preşedinte american care păşeşte pe sol cubanez de la revoluţia castristă din 1959. SUA au rupt relaţiile cu Cuba în anul 1961 în timpul Războiului Rece şi au impus un embargou asupra insulei.

După anunţul privind apropierea între Washington şi Havana din decembrie 2014, cele două ţări şi-au restabilit relaţiile diplomatice în iulie 2015. Secretarul de stat american John Kerry s-a deplasat la Havana în luna august pentru a redeschide ambasada americană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO