Bărbaţii se implică mai mult ca oricând în creşterea copiilor – sondaj

Majoritatea locuitorilor din ţările cu economii emergente şi din cele aflate în curs de dezvoltare consideră că bărbaţii din ziua de azi sunt mai implicaţi ca oricând în creşterea copiilor, mulţi fiind de părere că rolul femeilor nu ar trebui să fie limitat la activităţile din gospodărie, conform unui sondaj global publicat marţi şi citat de Thomson Reuters Foundation.
Economica.net - mar, 02 mai 2017, 17:01
Bărbaţii se implică mai mult ca oricând în creşterea copiilor - sondaj

Aproape 70% dintre persoanele care au răspuns la sondaj consideră că bărbaţii au o ”mai mare responsabilitate în gospodărie şi în îngrijirea copiilor” decât au avut vreodată, potrivit rezultatelor unui sondaj în care au fost implicaţi 18.180 de adulţi din 22 de ţări, printre care India, Statele Unite, Indonezia, Rusia, Africa de Sud, Turcia, Mexic şi Marea Britanie.

Respondenţii din India, Argentina şi Indonezia s-au arătat cei mai înclinaţi să declare că bărbaţii au în prezent mai multe îndatoriri părinteşti, cei din Rusia situându-se la polul opus, ei fiind cel mai puţin de acord cu această afirmaţie.

Rezultatele sondajului online mai arată că doar 37% dintre persoane cred că rolul femeilor este acela de a fi ”mame şi soţii bune”. Cele trei ţări în care s-au înregistrat cei mai mulţi respondenţi care au declarat că locul femeilor este în gospodărie au fost Indonezia (76%), Rusia (69%) şi India (64%).

”Lumea rămâne divizată în ceea ce priveşte rolul femeilor, însă majoritatea nu crede că acestea ar trebui să stea acasă şi să aibă copii”, susţine într-o declaraţie Claire Emes, director general în cadrul Ipsos MORI.

Menţinerea unui echilibru între muncă şi familie reprezintă cea mai mare provocare care le împiedică pe femei să devină parte activă la forţa de muncă în ţările cu economii emergente şi în cele aflate în curs de dezvoltare, potrivit unui studiu recent al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM). Potrivit acestuia, la nivel mondial, 70% dintre femei şi două treimi dintre bărbaţi ar prefera ca femeile să desfăşoare activităţi plătite.

Un studiu al Forumului Economic Mondial a demonstrat anul trecut că ritmul eforturilor de eliminare a diferenţelor între femei şi bărbaţi în privinţa ocupării forţei de muncă a încetinit atât de dramatic în anul anterior încât nu se va putea atinge egalitatea economică dintre sexe în următorii 170 de ani.

Femeile câştigă, în medie, 77% din venitul bărbaţilor, conform informaţiilor OIM, mai arată sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...