1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Barbu: Conducta de transport gaze naturale Pojorâta - Vatra Dornei, proiect de importanţă naţională

Guvernul a declarat conducta de transport gaze naturale Pojorâta - Vatra Dornei proiect de importanţă naţională în domeniu, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

03 iul, 2019 | Agerpres

"În şedinţa de astăzi, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre, iniţiat de Ministerul Economiei, prin care conducta de transport gaze naturale Pojorâta - Vatra Dornei a fost declarată proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. Este vorba despre un proiect în valoare estimată de peste 27 de milioane de lei, inclus în planul naţional de dezvoltare şi modernizare al Transgaz, plan aprobat de ANRE, rezultând astfel dimensiunea strategică naţională a acestui proiect. Este un proiect care odată finalizat va crea premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de nord-vest a ţării cu sistemul de transport gaze naturale din partea de nord-est a României, definit astfel ca un proiect de importanţă naţională", a declarat Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că prin acest proiect se va asigura acces la gaze naturale pentru toate localităţile aflate pe traseul conductei, pentru aproximativ 35.000 de locuitori, 12 şcoli gimnaziale, 12 grădiniţe, cinci licee, cluburi şcolare, biblioteci, trei spitale şi complexuri balneare, precum şi pentru zeci de cabinete medicale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO