Barcelona, Lisabona şi Palma de Mallorca, preferate de români pentru călătorii în vacanţa de vară – studiu

Oraşele Barcelona, Lisabona şi Palma de Mallorca sunt cele mai căutate trei destinaţii europene de către românii care doresc să călătorească pe parcursul vacanţei de vară de anul acesta, cu un cost al biletelor de avion de sub 200 de euro, în timp ce Roma este cea mai ieftină destinaţie din punct de vedere al costului de zbor (115 euro) şi a cincea destinaţie în topul preferinţelor românilor în 2018, reiese dintr-un studiu realizat de momondo.ro, remis AGERPRES.
Economica.net - vin, 18 mai 2018, 13:09
Barcelona, Lisabona şi Palma de Mallorca, preferate de români pentru călătorii în vacanţa de vară - studiu

Potrivit studiului, la nivel global 52% dintre respondenţi au răspuns că în vara lui 2018 plănuiesc o vacanţă la plajă. Acest procentaj este şi mai ridicat când vine vorba de români – 65% dintre aceştia urmează să-şi petreacă concediul într-unul dintre oraşele însorite din sudul Europei timp de o săptămână.

‘Patru dintre cele cinci destinaţii cu cea mai mare creştere de anul acesta sunt cele cu ieşire la Marea Mediterană sau la Oceanul Atlantic. Căutările pentru oraşul Ponta Delgada, capitala insulelor Azore, au crescut cu 393% faţă de anul trecut, urmate de cele pentru Antalya, Turcia. Madeira şi Las Palmas de Gran Canaria sunt alte două oraşe care trezesc interesul românilor anul acesta. Biletul de avion către acestea costă 261 de euro, respectiv 242 de euro’, se menţionează în studiu.

În ceea ce priveşte călătoriile interne, Clujul rămâne principala destinaţie de interes, urmată de Bucureşti. Top 5 destinaţii interne către care românii sunt interesaţi să călătorească în această vară este completat de Constanţa, Timişoara şi Iaşi.

Conform studiului, 67% dintre români pun bani deoparte pentru vacanţa de vară, comparativ cu 53%, la nivel global. Mai mult, 34% dintre respondenţii români au spus că preferă să se abţină de la cumpărături sau de la ieşirile în oraş pentru a economisi bani pentru mult aşteptatul concediu.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de români, dintr-un total de 26.216 respondenţi la nivel global.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global.

Te-ar mai putea interesa și
100 de troleibuze în București: Primăria Capitalei a relansat licitația
100 de troleibuze în București: Primăria Capitalei a relansat licitația
Primăria Municipiului București (PMB) a lansat licitație pentru achiziția a 100 de troleibuze, după eșecul contractării cu asocierea turco - germană Bozankaya - Sileo. Valoarea estimată a......
Taipeiul afirmă că 10 avioane chineze au depăşit linia mediană din strâmtoarea Taiwan
Taipeiul afirmă că 10 avioane chineze au depăşit linia mediană din strâmtoarea Taiwan
Zece avioane chineze au depăşit vineri linia mediană din strâmtoarea Taiwan, o barieră neoficială între China şi ...
Peste 20 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile pentru micii fermieri – AFIR
Peste 20 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile pentru micii fermieri – AFIR
Un număr de 1.334 de investiţii în ferme mici au fost selectate pentru a primi fonduri în valoare totală de 20,01 milioane ...
Investiţiile străine directe au crescut cu peste 21%, la 4,37 miliarde de euro, în primele 6 luni din 2022
Investiţiile străine directe au crescut cu peste 21%, la 4,37 miliarde de euro, în primele 6 luni din 2022
Investiţiile străine directe au crescut cu 21,47% în primul semestru al acestui an, la 4,379 miliarde de euro, comparativ ...