Barclays anunţă concedierea a 12.000 de angajaţi şi majorarea bonusurilor cu 10%

Grupul bancar Barclays intenţionează să desfiinţeze între 10.000 şi 12.000 de locuri de muncă anul acesta, dintre care 7.000 în Marea Britanie, transmite BBC.
Economica.net - mar, 11 feb. 2014, 10:57
Barclays anunţă concedierea a 12.000 de angajaţi şi majorarea bonusurilor cu 10%

Banca britanică are în total 140.000 de angajaţi şi a raportat că deja jumătate din salariaţii afectaţi au fost anunţaţi de reducerea numărului locurilor de muncă.

Concedierile vin după ce, marţi, Barclays a anunţat majorarea sumei totale plătită anul trecut pentru bonusuri. Astfel, în 2013, valoarea totală a bonusurilor plătite angajaţilor de către Barclays a urcat cu 10%, la 2,4 miliarde de lire sterline (3,9 miliarde de dolari), de la 2,17 miliarde de lire sterline în 2012, în timp ce la divizia de investiţii bancare aceasta a urcat cu 13%.

Barclays a concediat şi anul trecut 7.650 de angajaţi.

Profitul înainte de taxe a scăzut anul trecut cu 32%, la 5,2 miliarde de lire sterline (8,5 miliarde de dolari), în timp ce la divizia de investiţii bancare câştigurile au înregistrat un declin de 37%, la 2,5 miliarde de lire sterline, iar veniturile au scăzut cu 9%, la 10,7 miliarde de lire sterline.

În 2013, Autoritatea britanică de Supervizare Bancară a anunţat că cinci bănci din Marea Britanie trebuie să-şi majoreze capitalul cu încă 13,7 miliarde de lire sterline (21,2 miliarde de dolari), pentru a-şi acoperi riscurile şi a face faţă posibilelor pierderi din împrumuturi şi amenzi.

Principalele bănci britanice, Royal Bank of Scotland, Barclays şi Lloyds, trebuie să-şi majoreze capitalul cu încă 13,6 miliarde de lire sterline, trei miliarde de lire sterline şi, respectiv, cu 8,6 miliarde de lire sterline, pentru a avea un capital tampon, echivalentul a cel puţin 7% din activele lor riscante.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...