Barroso: David Cameron este mai bine plasat pentru a obţine un acord cu UE

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat luni la Radio BBC că premierul britanic David Cameron este într-o poziţie mai puternică pentru a revizui relaţiile Marii Britanii cu Uniunea Europeană după ce a fost reales şi că UE îi va respecta o parte din solicitări, relatează agenţia Reuters.
Economica.net - lun, 11 mai 2015, 10:56
Barroso: David Cameron este mai bine plasat pentru a obţine un acord cu UE

Cameron, care în mod surprinzător a obţinut săptămâna trecută o majoritate absolută în Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului de la Londra), a făcut din renegocierea relaţiilor ţării sale cu UE unul dintre punctele centrale ale celui de-al doilea mandat al său (2015-2020) şi intenţionează să organizeze până la sfârşitul lui 2017 un referendum privind apartenenţa ţării la UE.

Barroso, care a rămas în relaţii apropiate cu ceilalţi lideri europeni, a semnalat faptul că este un acord care va fi obţinut. ”Există condiţii mai bune pentru Cameron de a reuşi”, a declarat Barroso la Radio BBC. ”Cameron are acum o nouă legitimitate şi cred că pe plan intern dispune de o mai mare autoritate pentru a se justifica faţă de Europa”, a adăugat Barroso.

Fostul şef al executivului european a afirmat că ceilalţi lideri ai UE vor fi gata ”să accepte unele preocupări şi puncte avansate de către Marea Britanie”, dar a avertizat că ideea lui Cameron de a-i face pe imigranţii din UE să aştepte mai mult pentru obţinerea de ajutoare sociale ar putea fi greu de acceptat.

”Sfatul meu ar fi ca propunerile avansate de Marea Britanie, oricare ar fi ele, să fi discutate informal, înainte de a fi discutate cu instituţiile şi cu partenerii relevanţi. Cred că tonul este foarte important”, a conchis Barroso.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...