1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

News

Băsescu a semnat decretele privind demisiile lui Chiţoiu şi Gerea. Ponta şi Niţă devin interimari

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretele prin care ia act de demisiile liberalilor Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea din funcţiile de ministru al Finanţelor Publice, respectiv, al Economiei.

19 feb, 2014 | Agerpres

Băsescu a semnat şi decretele prin care ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, preia interimatul la Ministerul Economiei, iar premierul Victor Ponta pe cel de la Ministerul Finanţelor Publice.

'Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 19 februarie, Decretul prin care se ia act de demisia domnului Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru, ministrul Finanţelor Publice, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, şi Decretul prin care se desemnează domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Finanţelor Publice, viceprim-ministru. De asemenea, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 19 februarie, Decretul prin care se ia act de demisia domnului Andrei-Dominic Gerea, ministrul Economiei, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului şi Decretul prin care se desemnează domnul Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, ca ministru interimar al Economiei', se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că a transmis preşedintelui retragerea din funcţii a miniştrilor Andrei Gerea şi Daniel Chiţoiu şi a precizat că interimatul la ministerul Economiei va reveni ministrului Constantin Niţă, în timp ce interimatul la Finanţe va fi preluat de el.

Totodată, premierul şi-a exprimat speranţa că până lunea viitoare liberalii vor transmite propunerile finale pentru aceste portofolii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, premierul Victor Ponta a avut o convorbire miercuri cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, 'pentru funcţionarea stabilă şi eficientă a Guvernului'.

'Acestuia (lui Antonescu - n.r.) i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniştri liberali pentru ministerele în discuţie, dar propunerea a fost respinsă de către preşedintele Crin Antonescu, care a motivat că nu doreşte să intre în contradicţie cu deciziile interne ale PNL', se precizează în comunicatul citat.

Ulterior, Ponta i-a solicitat lui Antonescu să propună doi miniştri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanţelor Publice, respectiv la Ministerul Economiei, dar liderul liberalilor a refuzat şi de această dată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO