Băsescu: Am propus să începem din acest an procesul de intrare în Schengen

Președintele Traian Băsescu a discutat joi, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, despre necesitatea ca procesul de aderare al României la Schengen să înceapă în acest an.
Economica.net - joi, 16 ian. 2014, 12:55
Băsescu: Am propus să începem din acest an procesul de intrare în Schengen

Președintele Traian Băsescu a declarat după întrevederea cu Herman Van Rompuy că a discutat cu șeful Consiliului European ‘problema sprijinului pentru Moldova, cu semnarea cât mai rapid /a Acordului de asociere cu UE/ și ratificarea în timp util înainte de alegeri’. ‘Am atenționat asupra riscurilor din Găgăuzia și Transnistria’, a adăugat șeful statului român.

‘De asemenea, un subiect extrem de important a fost legat de Schengen, propunând ca obiectiv ca anul ăsta să se întâmple ceva. Adică să începem procesul de intrare în Schengen, chiar așa în etape, așa cum a fost stabilit’, a spus Băsescu pentru corespondenții români de la Bruxelles.

Întrebat dacă poziția președintelui Consiliului European lasă să se întrevadă progrese în chestiunea aderării la Schengen, Traian Băsescu a răspuns: ‘Știți că nu dânsul este problema. Dar să facem o politică împreună pentru ca până la sfârșitul anului să se întâmple ceva. Nu putem să ne împiedicăm de fiecare dată ori de declarații, ori de idei ale grupurilor din parlament’.

Nu în ultimul rând, a mai menționat Băsescu, pe agenda discuțiilor s-a aflat ‘problematica legată de energie și de frustrarea noastră că Nabucco, un proiect european, a fost abandonat’.

Președintele Traian Băsescu a avut o întrevedere joi, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la solicitarea sa.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...