Băsescu: Interesul meu este să deschid discuţia privind aderarea României la Schengen în Consiliul European

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că interesul său la Consiliul European din această săptămână este să deschidă discuţia cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen, adăugând că a cerut clarificări Guvernului în legătură cu memorandumul privind energia şi schimbările climatice, un alt subiect care ar urma să fie dezbătut în Consiliu.
Economica.net - lun, 23 iun. 2014, 18:14
Băsescu: Interesul meu este să deschid discuţia privind aderarea României la Schengen în Consiliul European

Băsescu a arătat că a aprobat mandatele pentru semnarea acordurilor cu Republica Moldova, cu Ucraina şi cu Georgia şi a precizat că unul dintre subiectele care va fi dezbătut la Consiliul European vizează energia şi schimbările climatice.

‘Guvernul a trimis spre aprobare un mandat pe care l-am apreciat, însă am cerut unele clarificări. Oricum, la acest moment, ştiu punctul de vedere al Guvernului, chiar dacă nu le-am aprobat memorandumul pe care l-au transmis la Preşedinţie’, a spus şeful statului.

El a arătat că pe ordinea de zi a Consiliului se află şi spaţiul de libertate, securitate şi justiţie, zonă în care şi-a exprimat convingerea că este mai credibil decât premierul Victor Ponta, care ‘tot timpul a atacat justiţia şi a protejat corupţii’.

‘Interesul meu este şi să deschid discuţia legată de accesul României în spaţiul Schengen; este unul din obiectivele mele până la sfârşitul mandatului, ca România să înceapă procesul de aderare la zona Schengen’, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că în probleme de creştere economică, competitivitate şi locuri de muncă îl invită pe premier la o dezbatere televizată.

Alte subiecte care urmează să fie discutate în Consiliul European de joi şi vineri sunt analiza situaţiei din Ucraina şi teme de politică externă.

‘Cam aceasta este ordinea de zi, în care mi-e foarte greu să-l văd pe Victor-Viorel fiind mai eficient decât sunt eu sau având cunoştinţe mai bune’, a conchis şeful statului.

Te-ar mai putea interesa și
Cinci bănci vând euro cu peste 5 lei la ghişee. Care sunt cele mai scumpe şi cele mai ieftine case de schimb valutar bancare
Cinci bănci vând euro cu peste 5 lei la ghişee. Care sunt cele mai scumpe şi cele mai ieftine case de schimb valutar ...
ING, Unicredit, BCR, OTP şi Techventures Bank vând încă de la începutul lunii mai un euro cu un cost mai mare de 5 lei la casele de schimb valutar ale băncilor. Prin internet banking valoarea......
Încălzirea cu gaze va fi descurajată și ar putea fi chiar interzisă pe viitor, și pentru termoficare, și pentru centralele de apartament – propuneri la UE
Încălzirea cu gaze va fi descurajată și ar putea fi chiar interzisă pe viitor, și pentru termoficare, și pentru centralele ...
Noua directivă europeană revizuită pentru energia regenerabilă, care ar urma să fie adoptată la jumătatea acestei ...
Cîţu: Vineri vor fi adoptate de Guvern măsurile de relaxare pentru perioada 15 mai – 1 iunie
Cîţu: Vineri vor fi adoptate de Guvern măsurile de relaxare pentru perioada 15 mai – 1 iunie
Premierul Florin Cîţu a anunţat că vineri va avea loc şedinţa de guvern în care va fi adoptată hotărârea pe tema ...
IIF: Nivelul datoriei globale a scăzut pentru prima dată în ultimii doi ani și jumătate
IIF: Nivelul datoriei globale a scăzut pentru prima dată în ultimii doi ani și jumătate
Nivelul datoriei mondiale a scăzut în primul trimestru, pentru prima dată în ultimii doi ani şi jumătate, graţie în ...