1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

Băsescu: L-am informat pe preşedinte că vom face parte din orice soluţie politică anti-PSD

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, că l-a informat pe şeful statului, Klaus Iohannis, că PMP va face parte din orice soluţie politică anti-PSD.

14 dec, 2016 | Agerpres

'L-am informat pe domnul preşedinte că suntem, facem parte şi vom face parte din orice soluţie politică anti-PSD. Ori la guvernare, ori în Opoziţie, noi suntem în opoziţie cu PSD', a spus Băsescu, la finalul consultărilor cu şeful statului.

El a precizat că nu consideră neapărat întrevederea cu şeful statului o consultare în vederea formării unui guvern, ci 'o discuţie de tatonare'.

'Am înţeles foarte bine de ce preşedintele a dorit să facă această discuţie premergătoare validării parlamentarilor', a adăugat Traian Băsescu.

Pe de altă parte, el a afirmat că şeful statului 'procedează corect' atunci când refuză numirea ca premier a unei persoane condamnate.

'Am spus domnului preşedinte că procedează corect - şi susţinem acest punct de vedere - când refuză numirea unui prim-ministru care a fost condamnat', a precizat Băsescu.

Fostul preşedinte a afirmat că Legea 20/2001 nu este singura de acest fel. 'Uitaţi-vă în Legea magistraţilor. Veţi constata că şi acolo magistraţii care au fost condamnaţi nu mai pot practica meseria de procuror sau de judecător. Ba la magistraţi e mai restrictiv, pentru că şi condamnările fiscale îi fac incompatibili cu calitatea de magistrat. Deci nu e o excepţie, sunt zone în care, prin Constituţie, s-a stabilit că incompatibilităţile vor fi extinse prin legi specifice', a susţinut Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte posibilitatea unei alianţe de dreapta, Băsescu a subliniat că, în cazul în care ea va fi făcută, PMP o va susţine.

'Dacă se va face, noi o vom susţine şi, aşa cum v-am spus, sunt cel mai bun premier pe care l-ar putea avea dreapta. (...) Domnul preşedinte ştie, i-am spus că eu sunt cel mai bun premier. (...) Am spus că avem disponibilitatea să dăm prim-ministru, cum avem disponibilitatea să susţinem fără a fi parte a Guvernului', a afirmat acesta.

Întrebat dacă va condiţiona participarea la o majoritate de dreapta de numirea sa ca premier, Traian Băsescu a răspuns: 'Astăzi nu, pentru că nu au fost consultări oficiale. Azi ne-am spus doar intenţiile, pentru că am văzut că partide mai mari nu au propuneri şi am avut noi'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO