1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

Băsescu: Nu e nevoie de majorarea accizei la carburant pentru a construi autostrăzi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară că nu este nevoie de majorarea accizei la carburant pentru a construi autostrăzi pentru că există 1,5 miliarde, bani necheltuiţi pentru lucrări la autostrăzi.

31 mar, 2014 | Agerpres

'Toţi miniştrii Transporturilor au avut ca prioritate reabilitarea drumurile naţionale existente, erau înguste, acum s-au mai lăţit. A trebuit avută în vedere prioritatea asta pentru că autostrăzile sunt mult mai scumpe, sigur, acum le putem construi şi ne facem că vrem taxă suplimentară la transporturi. E o minciună. Raportarea de la 28 februarie 2014 arată că din 4,28 miliarde s-au tras 1,38 miliarde, sunt 3 miliarde pentru căi ferate şi autostrăzi, 3 miliarde necheltuiţi şi tu vrei să păcăleşti lumea, să spui că pui o acciză să construieşti autostrăzi, când ai 3 miliarde necheltuite, e adevărat, îi împărţim în două: 1,5 pentru căi ferate, 1,5 pentru autostrăzi', a spus Băsescu pe B1 Tv.

El a adăugat că este de asemenea o minciună să spui că îţi trebuie 25% componentă autohtonă, pentru că suntem în programul cu FMI, iar UE ne finanţează 95%.

'De la 1 ianuarie 2014 în noul exerciţiu bugetar este eligibil şi TVA. La Finanţe este un buffer de 5 miliarde de euro, bani împrumutaţi pentru ca lucrările să meargă tot timpul, iar când decontează facturile Comisia Europeană, pui înapoi în buffer', a precizat preşedintele.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO