1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

News

Băsescu: Se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual care să includă și Televiziunea Română

Președintele Traian Băsescu acuză actuala putere că prin anumite acte normative încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual, care să includă și Televiziunea Română și poate și radioul public.

08 noi, 2013 | Agerpres

"Avertismentul este legat de ceea ce eu înțeleg că se petrece cu privire la audiovizual, eu de la acest pupitru, a fost o ordonanță de guvern legată de insolvență care viza un regim special pentru televiziunile aflate în dificultate financiară. Vă reamintesc: încetarea emisiilor, fie că este vorba de televiziune sau de radiouri, până la aprobarea în instanță a planului de reorganizare. Ceea ce ar fi fost catastrofal pentru televiziuni și era vădit faptul că televiziunile și radiourile erau o țintă", a afirmat Băsescu, într-o declarație la Palatul Cotroceni.

Băsescu a reamintit că respectiva ordonanță a fost declarată neconstituțională de CCR.

"Jocul puterii nu se oprește aici. Săptămâna trecută, am întors la Parlament o lege care modifică legea 41 din 1994 care este legea de funcționare și organizare a Societății Române de Radio și a Societății Române de Televiziune. În cuprinsul acestei legi, la articolul 43, se dădeau trei soluții pentru radiouri și pentru televiziunea publică în mod deosebit", a adăugat Băsescu.

El a mai spus că suspectează Guvernul și majoritatea parlamentară că prin respectivele acte normative "ținta este TVR și radioul public".

"Este foarte clar că situația economică a radioului și a televiziunii publice este dificilă, că la televiziunea publică se fac achiziții absolut nesăbuite de mijloace de transport, sume uriașe în condițiile în care televiziunea are dificultăți financiare deosebite. (...) În mod categoric această lege are o țintă și ținta este de servire a unor interese de punere sub control total, în interes de partid a televiziunii publice și eventual și a radioului. (...) Se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual care să includă și Televiziunea Română", a conchis Băsescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO