Băsescu: Sistemul sanitar este cangrenat de corupţie

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, că sistemul sanitar este cangrenat de corupţie, punctând că este necesară o nouă lege a sănătăţii.
Economica.net - joi, 01 mai 2014, 14:35
Băsescu: Sistemul sanitar este cangrenat de corupţie

‘Din păcate, în condiţiile în care vreau să subliniez respectul pe care-l am pentru medici, sistemul sanitar este cangrenat de corupţie. Aduceţi-vă aminte reacţia din primăvara anului 2012, când am încercat să promovez o lege a sănătăţii care ce făcea, echilibra sistemul. Niciodată un sistem în care funcţionează cabinete private, spitale private şi spitale de stat, nu va avea altă ţintă decât drenarea resurselor din spitalele de stat. Înapoi nu putem merge, să spunem nu mai există medicină privată, dimpotrivă, trebuie să mergem înainte’, a declarat şeful statului la B1 Tv.

Băsescu a afirmat că supravegherea la Spitalul de arşi a durat doi ani deoarece trebuiau construite probele convingătoare. ‘Niciodată instituţiile statului nu se reped până când nu se conturează dacă descoperă ceva. Probabil totul a plecat de la o reclamaţie, din câte ştiu’, a spus Băsescu.

El a arătat că prin proiectul de lege din 2012 trebuia trecut la un sistem de medici cu contract. Şeful statului a spus că în această situaţie medicii pot avea contracte şi cu spitalul statului şi cu spitalul privat şi să aibă şi cabinet privat.

Preşedintele Băsescu a apreciat că asistenţii medicali trebuie, însă, să rămână angajaţi ai spitalului şi că trebuie să le fie mărite salariile.

El a mai spus că în 2012 la proiectul privind sănătatea a reacţionat, din informaţiile sale, dar şi pe baza realităţii, mafia din sistem.

‘Legea sănătăţii ne trebuie în mod obligatoriu, o nouă lege a sănătăţii’, a concluzionat şeful statului.

 

Te-ar mai putea interesa și
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite agenţia EFE,......
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...