Băsescu: Voi lua o decizie definitivă privindu-l pe Silaghi în 23 august

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că va lua în 23 august o decizie definitivă privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor.
Economica.net - lun, 22 iul. 2013, 16:07
Băsescu: Voi lua o decizie definitivă privindu-l pe Silaghi în 23 august

„Voi lua o decizie definitivă cu privire la domnul Silaghi pe 23 august (…) Voi lua o decizie vineri, 23 august, dacă resping sau, cu toate argumentele pe care le-am adus, dacă accept. Dar până atunci, ar fi timpul să se semneze sau să se respingă semnarea contractului de privatizare. Nu aş vrea să îl văd pe Silaghi, chiar aşa cum e, că devine ţapul ispăşitor al unei operaţiuni de privatizare eventual de tip Oltchim”, a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră pe 25 august, dar această dată pică duminică.

El a subliniat că, în consecinţă, va lua pe 23 august o decizie legată de Silaghi.

Lipsa de încredere în Silaghi, urmare a performanţei lui la MT – un fel de apă sfinţită 

Preşedintele declarat că lipsa sa de încredere în Ovidiu Silaghi este urmare a performanţei acestuia la Ministerul Transporturilor, când nu s-a evidenţiat cu nimic, a fost „un fel de apă sfinţită”, adică nici nu a mişcat ceva, nici nu s-a opus la ceva.

„Ceea ce vă voi spune despre lipsa mea de încredere într-o astfel de desemnare am spus şi prim-ministrului şi domnului Antonescu. Nu doresc să îi creez prejudicii de imagine domnului Silaghi.
Până acum nu am avut un real succes în obţinerea acordului unuia sau amândorurora legat de o altă nominalizare decât cea a domnului Silaghi”, a spus Băsescu.

El a spus că Silaghi este „un om fără performanţă”.

„Principalul motiv a fost legat de istoricul prezenţei domnului Silaghi la Ministerul Transporturilor în primul Guvern Ponta. Nu s-a evidenţiat deloc, a părut a fi aşa, un fel de apă sfinţită, când nici nu s-a opus la ceva (…), totul a mers strună ca şi până înainte. (…) Ineficienţa totală, nu a reuşit să mişte măcar un pas doi în procesul de deblocare a fondurilor europene care trebuie deblocate de Ministerul Transporturilor. Un om fără performanţă, care nu aduce în plus nimic ca imagine Guvernului Ponta”, a spus Băsescu.

Preşedintele s-a întrebat, retoric: „De ce să nu găseşti în partidul căruia îi revine un om care să aducă un plus de imagine?”.

„Este în interesul nostru să avem un Guvern cu o imagine cât mai bună”, a mai spus preşedintele.

Băsescu: Înainte de a-l respinge pe Silaghi, aştept să văd cine ar fi desemnat în locul lui 

Băsescu a declarat că înainte de a respinge nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la Transporturi doreşte să ştie cine ar fi propus în locul acestuia, pentru a nu se ajunge în situaţia în care a doua desemnare, imposibil de respins, să fie „mai proastă” decât prima.

„Pot să spun «Rău cu rău, dar mai rău fără rău». Aş putea să primesc o nominalizare pe care nu o mai pot refuza, care ar putea să fie şi mai proastă”, a spus Băsescu.

El a mai spus că înainte de a-l respinge pe Silaghi aşteaptă să vadă ce altă nominalizare ar face cei din USL în locul acestuia.

„Cred că este neoportună desemnarea unui ministru care nu a fost implicat în niciun fel în procesul de privatizare a CFR Marfă”, a mai spus Băsescu.

Te-ar mai putea interesa și
Sârbii din Kosovo ameninţă că îşi vor declara în mod unilateral autonomia
Sârbii din Kosovo ameninţă că îşi vor declara în mod unilateral autonomia
Liderul etnicilor sârbi din nordul Kosovo a avertizat că această minoritate ar putea să-şi declare în mod unilateral autonomia, indiferent de negocierile care au loc sub medierea Uniunii......
CFR Iași a primit ofertă de la o firmă din Ploiești pentru lucrări ”Quick Wins”, finanțate prin PNRR
CFR Iași a primit ofertă de la o firmă din Ploiești pentru lucrări ”Quick Wins”, finanțate prin PNRR
Sucursala Regională de Căi Ferate Iași a deschis ofertele depuse la procedura de licitație publică pentru ”Proiecte ...
Primarul Sectorului 6, despre trenul lui Nicușor Dan: Proiect faraonic și scump. Ia călători de nicăieri și îi lasă niciunde
Primarul Sectorului 6, despre trenul lui Nicușor Dan: Proiect faraonic și scump. Ia călători de nicăieri și îi lasă ...
Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu i-a cerut din nou edilului - șef Nicușor Dan finalizarea lucrărilor la Prelungirea ...
Sârbii din Kosovo ameninţă că îşi vor declara în mod unilateral autonomia
Sârbii din Kosovo ameninţă că îşi vor declara în mod unilateral autonomia
Liderul etnicilor sârbi din nordul Kosovo a avertizat că această minoritate ar putea să-şi declare în mod unilateral ...