1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

Băsescu: Voi vota cu Maia Sandu. Va fi următorul preşedinte al Republicii Moldova

Liderul Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat luni, la B1 Tv, că va vota cu Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, adăugând că, pe 'calcul', aceasta va fi următorul preşedinte al moldovenilor.

31 oct, 2016 | Agerpres

'Şi eu am primit foarte multe semnale, dacă am votat. Răspunsul este nu, pentru că încă nu am depus jurământul. Domnul Dodon (Igor Dodon - n.r.), acest domn prorus, a făcut, slavă Domnului, 48,2% duminică şi nu 51% cât voia - a atacat la Curtea Constituţională a Republicii Moldova decretul prin care preşedintele Timofti mi-a acordat titlul de cetăţean moldovean. Săptămâna trecută a judecat Curtea Constituţională, a respins plângerea acestui Dodon şi asta înseamnă că în turul doi voi vota pentru Maia Sandu, de bună seamă', a spus Traian Băsescu.

Despre rezultatul celui de-al doilea tur al prezidenţialelor din Republica Moldova, Băsescu a arătat că, ''pe calcul'', Maia Sandu va fi viitorul preşedinte cu 53%.

'Raţiunea este simplă. Nu au fost tinerii la vot, dar se vor duce în turul doi. Eu, cel puţin, voi face un apel foarte puternic către cetăţenii Republicii Moldova şi către cetăţenii (...) care sunt în număr de circa 100 de mii pe teritoriul României să se ducă la vot, la cele nouă secţii de votare, pentru că este viaţa lor în ziua de 13 noiembrie. (...) Este nepermis, spre exemplu, ca cei 100 de mii de cetăţeni din Republica Moldova, în proporţie de 99% şi cetăţeni ai României, trăitori în România, să nu se ducă la vot, doar 9.000 au fost la vot. Or, cred că este responsabilitatea lor să-şi apere viitorul spre vest. (...) Ei trebuie să vadă ce s-a întâmplat cu România după ce s-a desprins din blocul comunist şi evoluţiile de aici', a menţionat preşedintele PMP.

Întrebat care va fi soarta proiectului de reunificare cu România cu Maia Sandu preşedinte al Republicii Moldova, Băsescu a spus: 'Şi cu Maia Sandu şi cu Dodon proiectul trebuie să meargă înainte. (...) Nu este un proiect care, să spunem, e gata şi vine Maia Sandu şi se face sau vine Dodon şi nu se face. Este un proiect în creştere acesta. Toţi repeziţii aceştia care spun, unii spun: vrem în 2018 să fim uniţi, la 100 de ani, alţii spun: nu se poate, să nu deranjăm. Acest proiect a crescut foarte frumos din 2005 încoace', a precizat Băsescu. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO