Bashar Al-Assad se declară deschis dialogului cu Statele Unite

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a declarat că este deschis unui dialog cu Statele Unite, potrivit unui interviu acordat postului american de televiziune CBS din care joi au fost prezentate fragmente, scrie AFP.
Economica.net - vin, 27 mart. 2015, 04:51
Bashar Al-Assad se declară deschis dialogului cu Statele Unite

Bashar Al-Assad a adăugat că un astfel de dialog trebuie să se bazeze pe ‘respectul reciproc’, conform fragmentelor din interviul acordat jurnalistului Charlie Rose şi care urmează să fie difuzat integral duminică în emisiunea ’60 Minutes’ de la CBS.

‘În Siria, am putea spune că, în principiu, orice dialog este un lucru pozitiv’, a declarat preşedintele sirian, referitor la eventualitatea unui dialog cu Washingtonul.

La întrebarea dacă există în prezent relaţii între Siria şi Statele Unite, Al-Assad a răspuns că nu există comunicare directă, scrie Agerpres.

Oficiali din cadrul Departamentului de Stat de la Washington au afirmat recent că Basahr Al-Assad nu va avea ‘niciodată’ niciun rol în vreo negociere pentru a pune capăt conflictului din Siria, care a intrat de curând în al cincilea an, dar că membri ai actualei puteri de la Damasc ar putea face parte din acest proces.

Pe 15 martie, într-un interviu la CBS, secretarul de stat american, John Kerry, a părut că spune că Washingtonul ar trebui în cele din urmă să discute cu preşedintele Bashar Al-Assad dacă se doreşte să se ajungă la încheierea conflictului din Siria. Afirmaţiile lui Kerry au provocat indignarea grupărilor opoziţiei siriene şi a celor care le sprijină în Occident.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a dat ulterior asigurări că şeful diplomaţiei Statelor Unite s-a referit la demnitari ai regimului de la Damasc, şi nu la la Bashar Al-Assad în persoană.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...