1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Companii

BAT a scumpit ţigările

British American Tobacco România, unul dintre cei mai mari producători de ţigarete de pe piaţa locală, a majorat preţul pachetelor de ţigări. 

04 ian, 2014 | ECONOMICA.net

British American Tobacco România, unul dintre cei mai mari producători de ţigarete de pe piaţa locală, a scumpit în primele zile ale acestui an produsele din portofoliu cu 50 de bani. Decizia BAT în ceea ce priveşte politica de preţuri vine în contextul în care, de la 1 ianuarie, acciza la produsele din tutun s-a majorat cu 67% - de la 30 lei pentru o mie de ţigări, la 50 de lei. Totodată, cota taxei ad-valorem aplicată la ţigaretele cu filtru a crescut de la 30% la 31%. Ţigările fără filtru sunt în  continuare scutite de taxa ad-valorem.

Astfel, un pachet de Kent, cea mai vândută marcă de ţigări din România, costă acum 14 lei, în variantele Blue, Silver sau White. Un pachet de Lucky Strike costă acum 13,50 de lei, iar un pachet de Pall Mall în varianta Blue are acum un preţ de 13 lei.

BAT a scumpit ultima oară în luna iunie, cu până la 30 de bani, după ce de la 1 aprilie 2013 producătorul a adăugat alţi 40 de bani la pachetul de ţigări, ca urmare a creşterii accizelor. În vara anului trecut şi Philip Morris, producătorul Marlboro şi L&M, a majorat preţul cu 0,2 lei. 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO