BAT este recunoscut ca Global Top Employer pentru al cincilea an consecutiv

Compania BAT este mândră să anunțe că a fost recunoscută drept Global Top Employer pentru al cincilea an consecutiv de către Top Employer Institute.
Ion Dobreanu - mie, 09 feb. 2022, 16:38
BAT este recunoscut ca Global Top Employer pentru al cincilea an consecutiv

BAT este una dintre cele unsprezece companii care au primit certificarea Global Top Employer în 2022, pe baza unei evaluări ample a practicilor angajatorilor în șase domenii de resurse umane și douăzeci de indicatori, între care strategia pentru dezvoltarea angajaților, mediul de lucru, achiziție de talente, învățare, bunăstare, diversitate și incluziune și multe altele.

În plus față de recunoașterea de Global Top Employer, BAT a fost nominalizat ca angajator de top în treizeci și trei de țări din Africa, regiunea Asia Pacific, Europa, Orientul Mijlociu și America Latină. Statutul de angajator de top este o recunoaștere a angajamentului asumat de BAT pentru atragerea celor mai competenți profesioniști, pentru investiție continuă în dezvoltarea angajaților și pentru crearea unui mediu de lucru excelent.

Hae In Kim, Director pentru Talent, Cultură și Incluziune în cadrul BAT, a spus:
”Certificarea de Global Top Employer pentru al cincilea an consecutiv este o recunoaștere a culturii incluzive dezvoltate de BAT, a implicării și a mediului de lucru inovator. Ne străduim permanent să menținem un mediu de lucru în care angajații se simt abilitați și sprijiniți și suntem încântați că acest efort este recunoscut.

Angajații noștri sunt cel mai important atu al nostru. Și niciodată acest lucru nu a fost mai relevant decât în acești ultimi doi ani, în care fiecare dintre membrii echipei noastre a demonstrat o capacitate remarcabilă de adaptare, implicare și flexibilitate, în ciuda dificultăților cauzate de contextul pandemic. Datorită lor, călătoria noastră de transformare se construiește pe o performanță puternică și susținută.

Colegii noștri au un rol de importanță crucială în îndeplinirea obiectivului companiei de a construi un viitor mai bun și suntem mândri să fim recunoscuți pentru angajamentul asumat de a ne consolida impactul pozitiv”, a declarat Hae In Kim, director pentru Talent, Cultură și Incluziune în cadrul BAT.

BAT și-a asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun – A Better Tomorrow – și de reducere a impactului afacerii sale prin dezvoltarea unei noi categorii de produse plăcute și cu risc redus*. Susținerea unei culturi organizaționale în care angajații sunt încurajați să se dezvolte, să crească și să inoveze într-un mediu divers și incluziv a fost întotdeauna un obiectiv important pentru BAT și este un element central în accelerarea acestei transformări.
Încă din 2009, BAT este certificat ca angajator de top într-o serie de regiuni din întreaga lume, o recunoaștere a eforturilor susținute pentru încurajarea și dezvoltarea potențialului celor peste 52,000 de angajați ai companiei la nivel global.

”În contextul unui an extrem de solicitant care, la fel ca și anul anterior, a avut un impact semnificativ asupra organizațiilor din întreaga lume, angajatorii noștri de top la nivel mondial au continuat să prioritizeze, adeseori prin măsuri excepționale, menținerea unor condiții de lucru extraordinare pentru angajați.

Ca angajator de top la nivel global, BAT a demonstrat angajamentul solid față de angajații săi asumat la nivel internațional și reflectat în numeroase piețe. BAT se alătură astfel unui număr restrâns de companii care au primit certificarea la nivel global prin intermediul programului Top Employer. Suntem foarte încântați și îi aplaudăm pentru acest merit și în 2022”, a precizat David Plink, CEO al Top Employers Institute.

Procesul de certificare Top Employer este derulat anual de către Top Employer Institute, o organizație independentă care studiază condițiile de lucru oferite angajaților de către marile companii din întreaga lume. Certificarea recunoaște angajatorii care oferă cele mai bune practici de angajare, permițând angajaților să se dezvolte personal și profesional, prin excelente rezultate profesionale.

Companiile participante sunt supuse unui proces de evaluare riguros, care include o revizuire amplă a practicilor angajatorilor. Au loc mai multe sesiuni de validare în care sunt furnizate dovezi ale acestor practici și, de asemenea, se efectuează un audit independent al constatărilor.

Despre BAT în România

BAT este un angajator strategic în România, creând peste 3.000 de locuri de muncă bine plătite în cadrul celor trei companii prezente aici: fabrica de la Ploiești, compania de distribuție – BAT Trading – și centrul de servicii integrate din București, Global Business Services (GBS), cel mai mare centru al grupului de acest fel
BAT generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, prin lanțul de distribuție și aprovizionare.
Numărul de angajați ai BAT a crescut constant, în medie cu circa 10%, în fiecare dintre cei 25 de ani de existență a companiei în România.

În 2020, BAT a devenit cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României

Despre BAT la nivel global

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătății, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus*.

Compania continuă să susțină clar că fumatul cauzează riscuri majore la adresa sănătății și că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunțarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternative cu un risc redus dovedit științific*. Pentru aceasta, BAT se transformă într-o companie orientată integral spre consumatori, cu mai multe categorii de produse de larg consum.

Obiectivul BAT este de a ajunge la 50 de milioane de consumatori ai produselor sale care nu ard tutunul până în 2030 și de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii de produse, până în 2025. BAT și-a stabilit obiective extinse de sustenabilitate, inclusiv atingerea pragului de zero emisii de dioxid de carbon provenite din propriile activități (Scop 1 și 2) până în 2030, eliminarea plasticului de unică folosință nenecesar și tranziția integrală la ambalaje de plastic reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025.

BAT are peste 53.000 de angajați și operează în peste 180 de țări. Grupul BAT a generat venituri de 25,8 miliarde GBP în anul 2020 și un profit din operațiuni de 9,9 miliarde GBP.

Portofoliul strategic al companiei conține mărcile globale de țigări și o gamă tot mai extinsă de produse cu riscuri reduse*. Noile categorii de produse ale companiei includ țigări electronice, produse care încălzesc tutunul, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum și produse orale tradiționale, cum ar fi snus și snuff umed. În 2020, BAT a avut 13,5 milioane de consumatori de produse care nu ard tutunul, o creștere de 3 milioane față de anul anterior.

* Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

 

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...