1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Bătaie pe acţiunile Electrica. Cerere de 14 ori mai mare decât oferta acţiunilor care se dau cu discount

Investitorii mici care au subscris pentru acţiuni Electrica la preţ redus vor primi doar 7 titluri din 100 cerute, potrivit modului de alocare pro-rata, dacă nu va fi suplimentat volumul ofertei de vânzare pe această tranşă. Preţul va fi redus cu 5% faţă de cel final stabilit pentru întreaga ofertă.

23 iun, 2014 | | ECONOMICA.net

LISTARE ELECTRICA

A şasea zi a a ofertei publice iniţiale de vânzare (IPO) a acţiunilor Electrica a început, cu o subscriere  de peste 13,8 ori mai mare decât oferta de pe segmentul acţiunilor vândute cu discount. Cererea totală era de peste 3,3 ori mai mare decât întreaga tranşă de ofertă rezervată investitorilor mici.

Citeşte şi

 Acţiunile Electrica se vor vinde la cel mult 14,2 lei/titlu, în primul an de la listarea la Bursă - analiştii

La o jumătate de oră după deschiderea zilei a şasea a IPO Electrica, totalul subscrierilor pe tranşa investitorilor mici era de peste 41 de milioane de acţiuni, în vreme ce totalul ofertei pe această tranşă este de 12,4 milioane de acţiuni.

Prima zi în care nu mai funcţionează stimulentul discountului s-a dovedit săracă. Cu un sfert de oră înaintea închiderii "ghişeelor", se mai adugaseră mai puţin de un milion de acţiuni subscrise pe tranşa mică. 

Tranşa investitorilor mici este segmentată în subtranşa acţiunilor a căror distribuţie este garantată. 10 milioane de acţiuni vor fi alocate investitorilor care au dat primele ordine, pentru cota de până la 1.000 de titluri. Restul a fost pus la bătaie la un preţ redus cu 5% faţă de preţul final al ofertei.

Pe subtranşa acţiunilor garantate se subscriseseră 7,79 milioane de acţiuni până azi dimineaţă.

Subscrierile de peste 1.000 de acţiuni făcute până vineri vor beneficia de un preţ redus cu 5% faţă de cel final stabilit pentru întreaga ofertă. Pe acest segment s-au subscris peste 13,32 milioane de acţiuni, oferta fiind de 2,4 milioane.

Alocare acţiunilor se va face după metoda pro -rata, adică fiecărui investitor i se va distribui de un număr de acţiuni într-o cotă invers proporţională cu cererea sa. Dacă subscrierile ar fi fost doar duble faţă de ofertă, atunci ar fi primit 50% din cât a cerut.

Subscrierile pe segmentul cu discount al tranşei investitorilor mici sunt de peste 13,82 ori mai mari decât oferta şi atunci investitorii vor primi doar 7 acţiuni din 100 cerute.

Conform prospectului de ofertă, volumul ofertei pe tranşa mică ar putea fi suplimentat cu acţiuni din tranşa investitorilor instituţionali.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO