1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Companii

bauMax vrea să plece din România, din cauza pierderilor masive

Lanţul de magazine de bricolaj bauMax, prezent şi pe piaţa din România, ia în discuţie retragerea din Europa de Est, a anunţat publicaţia austriacă 'Die Presse'.

31 mar, 2014 | Agerpres

În 2012, pierderile grupului bauMax s-au dublat până la 126 milioane de euro, de la 47,2 milioane euro în 2011, în principal din cauza rezultatelor slabe înregistrate în România (pierderi de 26 milioane de euro) şi Turcia (pierderi de 14 milioane de euro).

Karlheinz Essl, fondatorul bauMax, a anunţat că vrea să vândă renumita sa colecţie de obiecte de artă statului austriac pentru 86 de milioane de euro. Colecţia este compusă din peste 7.000 de obiecte de artă, inclusiv lucrări de Oskar Kokoschka, Franz West, Hermann Nitsch şi Cindy Sherman.

Citeşte şi Brico Depot: Cum vor reuşi britanicii să fie lideri cu depozite în loc de magazine şi gamă limitată de produse

Ce se va întâmpla cu brandul Praktiker în România după vânzarea reţelei

Karlheinz Essl a precizat că banii rezultaţi de pe urma vânzării colecţiei vor fi alocaţi pentru salvarea locurilor de muncă din Austria, unde sunt 4.000 din cei 9.000 de angajaţi ai bauMax. În schimb, care va fi soarta diviziilor bauMax din străinătate nu este clară.

'Operaţiunile din fiecare ţară vor fi revizuite. Am putea să închidem una sau două divizii', a spus Karlheinz Essl pentru postul de televiziune ORF.

Reprezentanţii bauMax au sugerat că veniturile obţinute în urma vânzării colecţiei de artă ar putea acoperi costurile salvării afacerii din Austria, dar ar putea să nu fie suficiente pentru menţinerea diviziilor din Europa de Est.

În interviul citat de 'Die Presse', Karlheinz Essl a afirmat că expansiunea bauMax în Europa de Est nu a fost realizată 'într-un mod admisibil'.

În Austria, bauMax are 66 de magazine unde lucrează 4.000 din cei 9.000 de angajaţi ai companiei. În prezent, există 66 de locaţii bauMax în Austria, 24 în Cehia, 14 în Slovacia, 15 în Ungaria, patru în Slovenia, şapte în Croaţia, 15 în România, opt în Bulgaria şi şapte în Turcia.

Piaţa de bricolaj din România a suferit schimbări majore la începutul acestui an. Kingfisher, cel mai mare retailer de acest profil din Europa, a preluat 15 magazine Bricostore de la compania franceză Bresson.

Compania Search Chemicals, deţinută de omul de afaceri de origine turcă Omer Susli a preluat lanţul de magazine de bricolaj Praktiker din România, după ce Praktiker Germania a intrat în insolvenţă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO