1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Finanţe şi bănci

BBVA ar putea oferi patru miliarde de dolari pentru subsidiarele HSBC din Brazilia şi Turcia

Grupul bancar spaniol BBVA vrea să facă o ofertă pentru subsidiarele băncii britanice HSBC din Brazilia şi Turcia, a afirmat joi Vicente Rodero, director în cadrul BBVA, citat de site-ul CNNExpansion, transmite Reuters.

11 iun, 2015 | Agerpres

'Analizăm operaţiunile HSBC din Brazilia şi Turcia. Nu vor fi tranzacţii uşoare. Vom studia situaţia şi, dacă considerăm că este o oportunitate, vom merge mai departe cu negocierile', a explicat oficialul BBVA la o reuniune desfăşurată în Mexic.

Un purtător de cuvânt al BBVA din Madrid nu a confirmat informaţia, dar a precizat că obligaţia băncii este de a analiza fiecare oportunitate, scrie Agerpres.

În 9 iunie, HSBC a anunţat vânzarea subsidiarelor din Brazilia şi Turcia, care sunt pe locul şase şi, respectiv, 12, în topul celor mai mari bănci din cele două ţări. Analiştii estimează că banca britanică ar putea obţine peste patru miliarde de dolari din aceste tranzacţii.

BBVA nu are o subsidiară în Brazilia, dar deţine o participaţie minoritară în Garanti Bank din Turcia, bancă prezentă şi pe piaţa din România.

Rivala BBVA, grupul spaniol Santander, care deţine o subsidiară profitabilă în Brazilia, a anunţat recent că este interesată de achiziţionarea operaţiunilor HSBC din statul latino-american.

HSBC, cea mai mare bancă europeană, a intrat în 1991 pe piaţa din Turcia, iar în 1999 a achiziţionat Turkish Demirbank. În prezent, banca britanică are 298 de sucursale în Turcia, iar pe plan global este prezentă în 73 de state. În 2014, HSBC a înregistrat în Turcia pierderi de 64 milioane de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO